И през 2018 г. и 2019 г. ще се работи

...
И през 2018 г. и 2019 г. ще се работи
Коментари Харесай

Още 2 години безплатно саниране

И през 2018 година и 2019 година ще се работи по програмата за саниране, сподели министърът на районното развиване и благоустройство Николай Нанков. За 3 години разплатените средства за саниране от Българската банка за развиване са 1 милиарда лева Има заделени още толкоз. „ Ако се работи с тези темпове, доникъде на 2020 година ще успеем да изхарчим втория милиард. Не просто не завършва, а още повече действия и служащи, здания и семейства ще се облагодетелстват ", сподели министърът.

До месец май на 2017 година записаните сдружения на притежателите са 6322. ОТ тях заявки за финансова помощ са подали 5393. Одобрените са 4829, от тях за 4739 са подписани контракти сред общините и сдруженията на притежателите, прецизират от Министерство на регионалното развитие.

Програмата за енергийна успеваемост стартира през 2015 година с реновирането на панелните здания с градивни проблеми Сред продължи с тези без такива.

Сега следва на саниране да бъдат подложени тухлените жилищни здания. Програмата би трябвало да приключи с възобновяване на еднофамилните къщи.

От Министерство на регионалното развитие са внесли в Парламента нови правила по Националната стратегия за енергийна успеваемост. Предстоят диспути.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР