И жената, и мъжът, затиснати от свлачището край Албена, са

...
И жената, и мъжът, затиснати от свлачището край Албена, са
Коментари Харесай

Оперираха затрупаните от свлачището край Албена мъж и жена

И дамата, и мъжът, затиснати от свлачището край Албена, са оперирани и към този момент са в устойчиво положение, съобщи Българска национална телевизия. Прогнозите на лекарите са за цялостното им възобновяване. Свлачището ще бъде укрепено.

В момента пътят до рисковата зона е заграден с насип от пръст, с цел да бъдат спрени колите, които макар възбраната влизат в региона.

" Често се случват сходни произшествия там, а за това заведение е втори. Това е отговорност на първо място на локалните управляващи, доколкото знам и съм виждал има забранителни табели, има указателни табели какво би трябвало да се прави, какво не трябва да се прави, само че както постоянно позволяваме сходни неточности, водени от чувството, че на нас няма да се случи ", съобщи основен комисар Николай Николов, шеф ГДПБЗН.

" Вече сме лимитирали физически достъпа на коли и ще създадем всичко допустимо благодарение на полицията да ограничим и достъпа на пешеходци ", добави Димитрин Димитров, заместник-кмет на Балчик.

Експерти от администрацията, пожарната и експерти от " Геозащита " обясняват аргументите, довели до случая. Ако бъдат открити отговорни лица, ще бъде импортирана кореспонденция в Районния съд в Добрич, само че досега там няма подадени документи.

" По постъпили до нас данни досега знаем, че са налични повърхностни води, които са главната причина за активизирането на свлачищни процеси ", сподели още Димитрин Димитров.

Свлачищната зона сред Балчик и Албена е с повърхност към 300 на 800 метра. Затова има и строителни забрани.

Проучвания и техническо планиране за към 12 милиона лв. обаче има единствено за подсилване на региона на " Фиш-фиш ", с цел да бъдат отведени повърхностните води.

На срутището до " Моби Дик " ще се работи по същата технология. Затова съгласно експертите от Община Балчик ще е по-лесно да се откри бързо финансиране и за тази зона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР