И едно айрянче ако има към млечните карталаци, ще се

...
И едно айрянче ако има към млечните карталаци, ще се
Коментари Харесай

Млечни Карталаци

И едно айрянче в случай че има към млечните карталаци, ще се получи страхотна закуска

Необходими Продукти

За тестото


● кисело мляко - 1 ч.ч.
● вода - 2 ч.ч.
● сол - 1 ч.л.
● захар - 1 к.л.
● олио - 5 с.л.
● бакпулвер - 1 щипка
● суха квас - 2 ч.л.
● брашно - към 900 г бяло

За плънка


● сирене - 300 - 400 г
● олио
● мехлем - за намазване на сача преди печене

Начин на подготвяне

Замесваме тестото, като в купа сипваме кисело мляко и наливаме вода (2 ч.ч.). Слагаме сол, захар, олио, бакпулвер и суха квас.

Разбъркваме добре с бъркалка, да се смесят всички съставки. Пресяваме брашното и последователно прибавяме към течната примес, до момента в който получим безпрепятствено, нелепнещо тесто.

Слагаме тестото в намазана с олио купа и завиваме с забрадка или найлоново фолио. Оставяме да втаса, до момента в който си удвои размера.

Втасалото тесто вършим на 10-12 топки. Намазваме ги с олио, завиваме още веднъж с забрадка или фолио и оставяме за 10-15 минути да се провиснал.

После всяка топка тесто разтегляме с намазани с олио ръце на кора (не би трябвало да е напълно фино разтеглена). Напръскваме с олио и наръсваме с натрошено сирене.

Сгъваме изпод и от горната страна крайчетата и ги допираме към средата, а след това лявата към дясната страна и по този начин оформяме квадрат. Оставяме завършените карталаци върху хартия за печене, намазана с олио.

Когато са подготвени всички, разточваме леко с точилка и ги изпичаме в добре нагорещен сач, който намазваме с мехлем, преди да сложим баничките за печене.

Много са вкусни тези млечни карталаци, както за закуска, по този начин и за главно ядене с айрян или кисело мляко.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР