И двата опита за кабинет са символични, те са предизборна

...
И двата опита за кабинет са символични, те са предизборна
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Народът подражава на политиците, те са като родители, които постоянно се псуват

" И двата опита за кабинет са алегорични, те са предизборна маневра. При идващия може да предложат член-кореспондент за министър председател. Не чакам нищо друго с изключение на някакви дрязги, които към този момент са омръзнали на хората. България се разделя по няколко въпроса - за войната, за ЛГТМ и  за " зеленото ". Спират се планове да вземем за пример, тъй като по трасето пълзят червеи. Социалното напрежение най-после избива в политическо. Нашите политици приказват неискрено и пеят в един хор, макар че мислят по различен метод. Преживяваме парадокса, при който наскърбяваме личните си ръководители ". Това съобщи пред БНР социологът Андрей Райчев. 

" Когато у нас се каже " стига с тези " зелени ", повече от половината българи са съгласни. Ако това обаче бъде изречено в други страни, нещата не стоят по този метод. В Европа царува базово съгласие сред леви и десни. Необходимо е непрекъснато да се центрира по всички въпроси, а в центъра са либералите. В момента виждаме единодушие по всички въпроси, което е отвратително ", сподели още Райчев. 

" Европа не се поляризира, няма цели и замита под килима всички проблеми. Русия, Китай и Съединени американски щати имат цели, а какви са те за Европейски Съюз? Няма ги. Цел значи да искаш нещо. Ние го караме единствено на консенсус и реакции. Каквото и да стане след войната, който и да победи, огромната жертва ще е Европейски Съюз. Китай и Съединени американски щати се оправят, за Русия - не съм сигурен. В същото време Европа е физически по-голяма от Русия и Съединени американски щати, взети дружно, с повече население, а няма войска ", разяснява Райчев. 

" Виждаме по какъв начин се надцакват партиите с какъв брой да подвигат пенсиите и заплатите. Ако Радев не беше спрял бюджета, в този момент щяхме да забележим по какъв начин се дъним с още 10 милиарда лева заем. По време на коронавирус рецесията също видяхме по какъв начин се похарчиха големи пари за нелепости и претърпяхме загуби. Накрая началниците обаче няма да заплащат, а хората. За " добър ден " политиците ни си споделят " ти си апаш и изменник ". Те са като родителите, които се псуват. Народът е децата, които гледат какво вършат майката и бащата и не им остава нищо, с изключение на да повтарят държанието им ", сподели още социологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР