И двата национално представени синдиката заплашиха с протестни действия, като

...
И двата национално представени синдиката заплашиха с протестни действия, като
Коментари Харесай

Синдикатите с протести заради цените и доходите

И двата национално показани синдиката заплашиха с протестни дейности, като главните им претенции са нарастване на заплати и отбрана на приходите от инфлацията .

КНСБ стартира от понеделник национална протестна акция Да защитим приходите от инфлацията и работните места в рецесията!. В 13 ч. синдикатът ще блокира Триъгълника на властта - карето сред Министерски съвет, Президентството и Народно събрание.

Основните претенции на КНСБ са свързани с повишение на приходите и предприемане на ефикасни ограничения за преодоляване на инфлацията и излизане от икономическата рецесия. За задачата синдикатът упорства и за дейности за поощряване на груповото трудово договаряне на всички равнища, гарантиране на сигурност за работещите от последствията на Зелената договорка.

КТ Подкрепа пък предизвести за протестни дейности в РЗИ, в случай че държавното управление не предприеме стъпки за нарастване на заплатите в инспекциите. Медицинската федерация към синдиката предизвести Министерство на здравеопазването, че чака в 7-дневен период информация какви съответни дейности са подхванати или ще бъдат подхванати за нарастването на приходите.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР