И днес в Източна България и планинските райони вятърът ще

...
И днес в Източна България и планинските райони вятърът ще
Коментари Харесай

Значителни валежи и застудяване тази нощ и утре

И през днешния ден в Източна България и планинските региони вятърът ще бъде краткотрайно мощен и стремителен, към момента с посока от юг-югозапад. Остава в действие сигнален жълт код. Максималните температури ще са още веднъж в необятни граници - от към 5° в крайните северозападни региони до 20° на доста места в Югоизточна България, в София - към 15°. Най-хладно, съвсем безшумно и мъгливо ще бъде в западната част на Дунавската низина и Горнотракийската равнина.

Още през нощта ще стартират превалявания от дъжд, а в неделя ще обзет цялата страна. По-значителни количества ще има тук-там в Източна България. Вятърът ще се ориентира в началото от северозапад, след обяд в югоизточните региони ще е от североизток. Температурите бързо ще се намаляват и по здрач и през нощта против понеделник дъждът в Дунавската низина и планинските региони ще минава в сняг, там ще се образува и тънка снежна завивка и ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са от 3°-4° в северозападните до към 20° в югоизточните региони.

Облачно ще бъде на следващия ден времето и по Черноморието. След обяд ще завали дъжд, а през нощта на обособени места ще се примесва със сняг. Ще духа краткотрайно мощен югозападен вятър, който по Северното Черноморие още преди обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 14° и 20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Валежи и сензитивно намаляване на температурите се чакат в планините. Границата сред дъжд и сняг ще бъде в началото на към 1800м, само че денем ще се намалява. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е сдържан. Температурите ш курортите ще са от 5° до 10°.

През новата седмица утринните температури в доста региони ще падат под нулата, а дневните ще са в диапазона от 0° до 10°. Повишена възможност за превалявания от дъжд, в планините над 1000 метра - от сняг има
в сряда и четвъртък.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР