И днес ще е предимно слънчево. Сутринта на места в

...
И днес ще е предимно слънчево. Сутринта на места в
Коментари Харесай

Времето: Още един топъл и слънчев ден

И през днешния ден ще е най-вече слънчево. Сутринта тук-там в низините и към водните басейни ще има мъгла. През деня в Източна България ще се появи до сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 11 и 16, в София към 11 градуса. Късно вечерта от югозапад ще стартира бързо нарастване на облачността.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи мощен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10, на 2000 метра - към 2 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, основно по южното крайбрежие. Ще духа до сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са 11 – 16 градуса. 

Продължителността на деня е 9,59 часа.

Атмосферното налягане денем едва ще се намали и ще бъде по-ниско от междинното за февруари.

В петък облачността ще бъде по-често забележителна, само че единствено на обособени места, основно в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд. Температурите ще останат високи за началото на февруари.

В събота югозападният вятър ще се усили още, изключително в Източна България и северно от планините и там още веднъж температурите ще доближат 18-20 градуса.

По-късно в събота и през нощта против неделя от северозапад, с увеличаване напразно, ще става студено. На повече места в страната ще превали дъжд, който с понижението на температурите, във високите котловинни полета на Западна България и Предбалкана ще премине в сняг.

В неделя ще е прохладно, от запад валежите ще спрат. Ще се намалят температурите и на изток. В началото на идната седмица вятърът ще отслабне и стихне. Облачността ще се раздра и краткотрайно ще намалее, само че от вторник още веднъж ще се усили. След захлаждането от запад отново ще се затопли. По-голяма е вероятността за валежи към сряда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР