И днес минималните температури в цялата страна са положителни –

...
И днес минималните температури в цялата страна са положителни –
Коментари Харесай

Силен южен вятър и валежи следобед

И през днешния ден минималните температури в цялата страна са позитивни – от 1° в Карнобат до 10° в Благоевград, в София – 7°. Вятърът от юг ще продължи да се усилва, първо по високите планински елементи, където към този момент надвишава 100 км/ч.

В следобедните и вечерните часове ще духа сдържан, в областите с код жълто, краткотрайно мощен южен вятър с пориви със скорост до към 90 км/ч. Ще има и нараснала централизация на необитаем прахуляк, която ще остане в рамките на допустимите правила, само че е допустимо в доста региони от страната предстоящите превалявания, които ще стартират в околните часове първо в Западна България, да бъдат оцветени.



Ще бъде по-топло от нормалното за това време от годината с оптимални температури в по-голямата част от страната от 15° до 20°, по Черноморието - сред 10° и 14°. През нощта в по-голямата част от страната ще има превалявания от дъжд, в Рило-Родопската област обилни по количество. Ще духа слаб до сдържан вятър, към момента от юг-югоизток. Минималните температури ще са сред 6° и 11°, в София - към 6°, а оптималните ще бъдат по-ниски, спрямо през днешния ден, в множеството региони сред 12° и 17°, в София - към 14°. Вятърът се ориентира от северозапад, ще бъде сдържан, само че в източните региони и по Черноморието през по-голямата част на деня ще остане към момента от югоизток. Утре на доста места преваляванията ще продължат.



Повече по количество ще са в югоизточната половина от страната, а на обособени места в южните региони се чакат и гръмотевици. Валежи ще има и в планините на следващия ден, като единствено по високите върхове ще вали сняг. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад.

И в сряда на доста места ще има превалявания. Ще бъде прохладно, а понижението на температурите ще продължи. В четвъртък и петък ще вали към този момент основно в източните и планинските региони, а упованията за събота са за доста слънчеви часове.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР