И днес минималните температури в по-голямата част от страната са

...
И днес минималните температури в по-голямата част от страната са
Коментари Харесай

Ветровито време с валежи от дъжд и сняг

И през днешния ден минималните температури в по-голямата част от страната са позитивни, като се изключи Североизточна България, където към момента има условия и за поледици. През деня с сдържан и мощен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух, температурите ще се намаляват и в следобедните часове ще бъдат по-ниски от утринните - от минус 2° в Североизточна България до 9° тук-там в Южна. Ще продължи да вали, като със захлаждането в доста региони от Северна и Западна България преваляванията ще бъдат от сняг.

През нощта в съвсем цялата страна ще има превалявания от сняг. В Северна България и планинските региони ще се образува снежна завивка. Минималните температури ще бъдат сред минус 7 и минус 1 градуса, а в по-голямата част от страната и оптималните ще останат под нулата, в композиция с сдържан и мощен вятър от север-североизток с пориви над 70 км/ч. Ще има условия за виелици и навявания.



През деня преваляванията ще отслабнат. В Източна България и крайните южни региони още към обяд, а до вечерта - в съвсем в цялата страна ще спрат. Максималните температури в множеството региони ще бъдат сред минус 5° и 0°, в София - не повече от минус 3°, в крайните югозападни елементи - към плюс 3°.

По Черноморието тук-там ще има превалявания от дъжд, който ще се примесва и ще минава в сняг. Ще бъде доста прохладно, а вълнението на морето ще се усилва и ще бъде бурно.

В планините и на следващия ден ще има превалявания от сняг, които още преди обяд ще отслабват, а до вечерта в множеството региони и ще спрат. Ще бъде доста прохладно с условия за виелици и навявания. Температурите ще продължат да се намаляват и оптималните по най-високите върхове ще са към минус 8, минус 9 градуса.

С понижението на облачността, минималните температури в сряда тук-там ще паднат до към минус 10°, а оптималните още веднъж в някои региони ще останат негативни. След едва стопляне в четвъртък, в петък и събота следва ново захлаждане, както и още веднъж превалявания, само че най-вече слаби.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР