И днес граждани излизат на площада, за да поискат оставката

...
И днес граждани излизат на площада, за да поискат оставката
Коментари Харесай

Ден 32: Народът VS. мафията. Битката продължава

И през днешния ден жители излизат на площада, с цел да изискат оставката на държавното управление на Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Това е 32-ри следващ протестен ден, като и през днешния ден бе наситено с цивилен начинания и събития. Демонстрантите чакат и полицейски дейности. Няколко източника към този момент алармират, че бусове на жандармерията са потеглили за столицата от няколко регионални града.
Днешната последователност на събитията следим онлайн.

За следващ ден се организира автомобилно автошествие. Около 20 коли потеглиха от София към Кулата. По пътя чиновници на реда стопираха краткотрайно автошествието под предлог, че се прави инспекция за неплатени към КАТ санкции. 2 часа по-късно автошествието продължи.

Блокиран е и Хаинбоаз.

Акция имаше и в региона на парк “Росенец”. Планът е гражданският протестен фестивал край летните сараи на Ахмед Доган да стане непрекъснат.

Днес ще има и митинги в други елементи на земното кълбо. Наши сънародници ще излязат по улиците на Амстердам, Берлин, Бирмингам, Манхайм, Хамбург Осло, Торонто, Ню Йорк, Бостън, Сидни, Мелбърн, Пърт, Окланд и други Това е следващият ден, в който българи в чужбина афишират поддръжката си за антиправителствените демонстрации у нас.

В средата на седмицата ситуацията също бе извънредно нагорещена на фона на конференцията на ръководещата партия ГЕРБ. По време на събитието в София Тех Парк се стигна до конфликти. Имаше принуждение и над публицисти.

По време на конференцията министър председателят Борисов съобщи, че ще беседва с съдружните си сътрудници в лицето на Оперативна програма и ще предложи разновидности. Сред тях е и държавното управление да изкара мандата си без Борисов. Ден по-късно обаче стана ясно, че сходен сюжет не стои на масата на обединението.

ФрогНюз напомня, че голямото неодобрение избухна откакто прокуратурата нахлу в постройката на Президентството, с цел да арестува чиновници от администрацията.

Безпрецедентния ход бе избран като тъпчене на Конституцията и посегателство върху суверенитета на страната. Всичко това се случи и на фона на акцията на Христо Иванов в парк “Росенец”, който направи несполучлив опит да дебаркира на българския бряг покрай лятната резиденция на Ахмед Доган.

Бившият правосъден министър и водач на “Демократична България” Христо Иванов организира и втора акция в парк " Росенец ". Той отиде на място, с цел да ревизира поставена ли е още веднъж ограда на общинския път, който води до държавния плаж. Оказа се, че оградата е била отстранена отчасти, като Иванов не изключи опцията това да се е случило краткотрайно.

Протестите се разгоряха и на фона на нестихващи кавги във властта - припомняме за изтеклите скандални записи и фотоси. Последният запис се появи в пространството предходната седмица.

На фона на разгарящото се гражданско неодобрение министър председателят Борисов разгласи, че е изискал оставките на трима министри - Горанов (финанси), Младен Маринов (МВР) и Емил Караниколов (икономика). На идващия ден обаче стана ясно, че ремонт в кабинета ще има чак след вота на съмнение, който предстоящо не мина. Известни рокади в кабинета имаше, само че жителите не престават да недоволстват.

Междувременно демонстрациите бяха подкрепени от посланиците на Съединени американски щати и Франция у нас.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР