И да – може да ядеш тази захар без чувството

...
И да – може да ядеш тази захар без чувството
Коментари Харесай

6 предимства на кокосовата захар, които ще те накарат да я избереш пред бялата още сега

И да – може да ядеш тази захар без възприятието за виновност, че ще напълнееш!

Със сигурност и ти като всяка една жена най-малко един път си търсила опция на бялата захар. Добре познатата " сладка отрова ", която прибавя наслада към небцето ти, само че по едно и също време с това може да докара до някои съществени болести, свързани с метода на живот, като затлъстяване, чернодробни болести, сърдечни проблеми и диабет в дълготраен проект. Е, сигурно ще те зарадваме, казвайки ти, че решение има в лицето на кокосовата захар. С повишение на съзнанието за здраве и все по-голямата информираност за това с какво в действителност се храним и по какъв начин самите ние да живеем по-здравословно, постепенно, само че славно кокосовата захар се трансформира освен в мода измежду кулинарните началник готвачи, само че и заема от ден на ден кухненски лавици в домовете на елементарните хора. А повода е напълно простичка – доста по-здравословната опция на бялата захар.

Но какво в действителност съставлява кокосовата захар и за какво всички полудяха по нея? Кокосовата захар не е нищо друго с изключение на извлечен и изсушен сок от кокосова палма. А това, че е непреработена, е нейният максимален плюс и за разлика от елементарната захар тя е в пъти по-здравословна. Искаш ли да научиш повече за тази сладка приказност? Ето шестте неща, които ще те накарат да преминеш от елементарна към кокосова захар още в този момент:
Кокосовата захар е в пъти по-здравословна
Може и да ти звучи необичайно, поради, че към момента приказваме за захар, само че е истина. Тази наситено кафява захар има по-голяма хранителна стойност от елементарната. Кокосовата захар има както фруктоза, по този начин и глюкоза, до момента в който естествената захар има единствено глюкоза. Освен това кокосовата захар е с високо наличие на желязо, цинк, калий, полифеноли, флавоноиди и фибри, до момента в който елементарната няма даже едно изброените. Кокосовата захар е богата и на електролити, които са от значително значение за поддържане на здравословния баланс, осигурявайки гладкото действие на сърцето, нервите и мускулите. В нея се съдържат и доста положителни равнища на калий, магнезий и натрий, което оказва помощ за контролиране на наличието на вода в тялото. Всъщност кокосовата захар има към 400 пъти повече калий от елементарната захар. Богата е и на доста витамин С, който оказва помощ за повишение на имунитета, построява резистентност против сезонни болести и усъвършенства текстурата на кожата и косата. Ето за какво кокосовата захар има силата да даде подтик на здравето ти.
Има по-малко калории
Знаеш ли, че в 5 грама елементарна захар има към 40 калории. В същото количество кокосова захар има към 20 до 25 калории. Твой ред е да направиш елементарна равносметка – задоволяващо гладът за сладко и по този начин потребно за тези, които се стремят да отслабнат. Чудно, нали?
Кокосовата захар е чудесна за чревната микрофлора
Кокосовата захар съдържа разтворимите фибри инулин, които са свързани с по-нисък риск от скокове на равнището на кръвната захар. Всички знаем какъв брой положителни са пребиотиците за червата - те поддържат храносмилането под надзор, с помощта на което тялото ни действа доста по-добре. Е, инулинът в кокосовата захар работи по същия метод - като пребиотик и защищава от проблемите, свързани с чревната микрофлора, предотвратява рак на дебелото черво, усъвършенства храносмилането и метаболизма, оказва помощ за поддържане на здравословно равнище на кръвната захар.
Чудесна е за готвене 
Кокосовата захар има сходна текстура на кафявата захар и е чудесна за печива, защото има лек, само че характерен усет, който е непосредствен до меласата. Единственият дребен минус е, че лишава малко повече време, с цел да се разтопи спрямо друга захар и придава лек кафеникав нюанс на ястията. Освен това кокосовата захар не е рафинирана, не съдържа костен овъглен, което я прави предпочинан и издирван вид за вегани и вегетарианци.
Контролира равнището на кръвната захар
Кокосовата захар е с невисок гликемичен показател. Този показател е премерване, което прави оценка храните, съдържащи въглехидрати, дружно с тяхното влияние върху равнищата на кръвната ни захар и глюкоза. Може би ще бъдеш шокирана да схванеш, че кокосовата захар се подрежда на 35 място в показателя, за разлика от елементарната захар, която е сред 60 и 65. Любопитен факт е, че GI на кокосовата захар е ненапълно непосредствен до GI показател на пресните плодове, който е към 25.

 се извлича от ароматния нектар на цветовете на кокосовата палма, който кристализира в сладки гранули. В регионите на Южна и Югоизточна Азия, където флората изобилства от кокосови палми, локалните употребяват този тип захар като обичаен сурогат на добре познатата бяла захар. Добива се по обичайната технология, която не се е трансформирала от епохи. С нея напълно умерено те подслаждат кафето или чая си, прибавят в обичани сладкиши и десерти. А най-хубавото е, че количеството е безусловно същото като на елементарната захар. 

 е с внимателен мирис на карамел и ванилия и с нейна помощ би могла да приготвиш неустоими предписания като да вземем за пример тази за Шоколадова палачинкова торта с кокосова захар.

Сега, откакто погъделичкахме мозъка ти, е време да ти представим нещо и за сетивата - а точно две изкусителни рецепта, в които сме сигурни, че небцето ти ще се влюби!
Блонди с кокосова захар, ядки и берита

Съставки:

• 1/3 чаена чаша масло, разтопено
• 1 чаена чаша 
• 2 огромни яйца + 1 жълтък
• 1 1/2 чаена лъжица ванилов дестилат
• 2 1/4 чаена чаша брашно
• 2 чаени лъжици царевично нишесте
• 1 чаена лъжица бакпулвер
• щипка сол
• 1/2 чаена чаша сурово кашу, нарязано на едро
• 1/2 чаена чаша бял шоколад, нарязан на едро + още малко за декоририране (по желание)
• 1 чаена чаша замразени берита 

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и застелете с хартия за печене квадратна тавичка с размер 23х23 см. В огромна купа разбийте разтопеното маслото със захарта и откакто сместа стане еднородна, прибавете яйцата 1 по 1, до момента в който се поемат изцяло. Добавете жълтъка и ваниловия дестилат и разбъркайте още веднъж. В друга купа смесете брашното, нишестето, бакпулвера и солта.
Започнете да прибавяте последователно сухите към течните съставки при непрестанно бъркане. Когато тестото е готово, прибавете ядките, шоколада и замразените берита. Разбъркайте деликатно и сипете в квалифицираната тавичка. Заравнете повърхността - не е нужно да е безусловно отмерено. Печете за към 30-40 минути, като проверявате с съчка дали е готово. Извадете готовото блонди от фурната и оставете да се охлади. По предпочитание, през това време разтопете на водна баня малко шоколад и полейте десерта благодарение на лъжица. Сервирайте блондито, нарязано на квадратчета.

 
Сурови бонбони с шамфъстък и кокосова захар

Съставки:

• 200 г недопечен белен шамфъстък
• 50 г сушени червени боровинки
• 2 супени лъжици
• 2-3 супени лъжици портокалов сок

Приготвяне:

Смесете натрошените ядки, нарязаните на ситно боровинки и кокосовата захар. Добавете портокаловия сок и разбъркайте. Прибавете и тахана и омесете добре. Оставете в ледник за 30 минути. Оформете с лъжица кръгли бонбони. Може да ги оваляте в ситно натрошен шамфъстък или в кокосови стърготини. Да се съхраняват на изсъхнало. Поради естествения си генезис е допустимо след отваряне да се втвърдят.

 

Ех, в случай че можехме целогодишно да усещаме галещите лъчи на слънцето, да чуваме шума на морето и да вдишваме аромата на кокос... Животът щеше да е много по-сладък и лек, нали? Е, с натурална кокосова захар ПАСИФЛОРА Крина към този момент е допустимо.

Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР