И.д. министър на отбраната на САЩ Марк Еспър заяви, че

...
И.д. министър на отбраната на САЩ Марк Еспър заяви, че
Коментари Харесай

Опасност: Руски това разклати НАТО СНИМКИ

И.д. министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър съобщи, че ще беседва с турския министър на защитата Хулуси Акар по отношение на доставката на съветските зенитно-ракетни системи С-400, съобщи Ройтерс.

Еспер е споделил персонално на Акар в Брюксел на 26 юни, че Турция не може да има и С-400, и изтребителите F-35, написа обстоятелства.бг.

" Наясно сме с това, че Турция получи оборудването за системите С-400, нашата позиция по отношение на изтребителите F-35 не се е трансформирала и аз ще приказвам със своя сътрудник Акар по-късно през днешния ден ", уточни Еспер в Пентагона.

Вчера покрай турската столица Анкара дойдоха първите съставни елементи от зенитно-ракетните комплекси С-400. Руски аероплан достави ракетите, които разклатиха съществено НАТО.

На военновъздушната база „ Мюртед “ кацна съветски аероплан на фона на заканите от страна на Вашингтон. Анкара обаче не се отхвърли от съглашението, възлизащо на близо $2.5 милиарда. На турска земя ще бъдат ситуирани четири дивизиона С-400 „ Триумф “.

През последните месеци се стигна до напрежение сред Вашингтон и Анкара, които от десетилетия поддържат стратегическо партньорство. Турция е значим сътрудник на Съединени американски щати и НАТО, в това число и географски. Напрежението доближи такива размери, че се наложи даже Турция да твърди своите съдружници, че няма да обърне тил на НАТО и доставките няма да застрашат сигурността вътре в алианса.

Доставката на съветските ракети към този момент е в ход. Оттук нататък следва да разберем какви стъпки ще подхващат Съединените американски щати. Високопоставени лица във Вашингтон обявиха, че ще има наказания против Анкара. Срещата сред Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган в Япония преди дни обаче мина в другарски дух. След нея турският президент разкри, че съгласно него американците няма да наложат наказания. Руският товар към този момент провокира трус в НАТО. Дали обаче не следва да усетим по-силно земетресение?
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР