И българските лозари излизат на протест, за да защитят интересите

...
И българските лозари излизат на протест, за да защитят интересите
Коментари Харесай

Национално сдружение на българските лозари също излиза на протест

И българските лозари излизат на митинг, с цел да защитят ползите на сектора си, оповестяват от БНР. Национално съдружие на българските лозари (НСБЛ) събира недоволните пред президентството, след което шествието на лозарите ще се насочи към министерството на земеделието с гледище да се планува годишен народен бюджет за подкрепяне на лозаро-винарския бранш и десертните лозя.

Да се ползват справедливи и обществени критерии при разпределението на бюджетите за финансово подкрепяне на всички браншове в земеделието – това упорстват недоволните лозари. Според тях Лозарския указател би трябвало да бъде обновен, цифровизиран и обществен, а ограниченията за вложения в техника и нововъведения за лозарските стопанства би трябвало да бъдат работещи.

Производителите на грозде желаят още дейно, умело и съответно работеща администрация в интерес на земеделските производители, както и способен шеф на Изпълнителна организация по лозата и виното, който да се погрижи организацията да си извършва функционалностите, а точно надзор в лозаро-винарския бранш в директно взаимоотношение с Агенция митници и приходната организация.

Лозарите чакат от страната прецизен надзор на качеството на създаваното и продавано българско вино както и надзор на вноса на винено грозде и вино от други страни.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР