И ако на това място са хвърлени 110 000 лева,

...
И ако на това място са хвърлени 110 000 лева,
Коментари Харесай

Методи Чимев е заложил редица мини на новия кмет Първан Дангов

И в случай че на това място са хвърлени 110 000 лв., какво да кажем за ремонта на Младежкия дом, който към този момент е погълнал към 3 млн. лв., с цел да стане неразбираемо тъкмо по кое време градски музей. Въпросното преустрояване тече от години, а огромна част от парите идват от европейската стратегия „ Региони в напредък ”. На обекта обаче не се работи, само че екипът на Чимев изобщо не се вълнува.  За реализатор на поръчката преди време е определен „ Галчев Инженеринг, компания на Николай Галчев, масон от ложа „ Ориент Благоевград ”, прочут и като строителя на Евелин Банев – Брендо.

 

Галчев дал най-ниската оферта за ремонта на Младежкия дом, само че по-късно почнал да натиска за анекси и доплащания, тъй като били поскъпнали материалите. Крайният период на ремонта – 8 октомври 2023 година, мина преди месец, а Младежкият дом още не е подготвен. По-точно е тотално унищожен. Майсторите, откакто отсъстват близо две години, се появяват през лятото на 2022 година и стартират да мажат с вар върху неповторимата каменна обшивка на постройката. Вероятно това е най-евтиният вид да се показва някаква работа на обекта и да се оправдаят милионите за ремонта. Самият Младежки дом е построен в края на 70-те години и е неповторим със своята висяща структура. Каменната обшивка на постройката към този момент е заличена от безлична бяла мазилка. Предстои да забележим дали новият кмет Дангов ще откри кой е отговорен за това безсрамие.

 

Както и за ремонта на Градската градина в Дупница, погълнал 190 хиляди лв.. С тези пари е трябвало този парк да се обнови и да се направи поливна система. Само че тръбите са положени в плитки ровове, които не дават отговор на никакви стандарти. Затова резултатът не закъснява – поливната система работи едвам 2-3 месеца и се оказа, че се е запушила. Вероятно комисионата за тази система е била много огромна и от кметството няма по какъв начин да търсят сметка от компанията, разясняват в града. „ О, в Дупница са изключителни майстори във вземането на комисиони ” – твърди и предприемач, взел участие в огромна социална поръчка, обвързвана със обществени услуги.

 

След по този начин наименуван ремонт е изменена и фасадата на старинната градска часовникова кула, която е емблема на Дупница. На мястото на остарелия циферблат, който споделят, че бил спретнат във към момента несъществуващия музей, е комплициран нов – пластмасов, в розово. Финансирането и на този ремонт е по план, който Дупница реализира взаимно с македонската Крива Паланка. Парите в него са общо 369 000 евро, като единствено за Дупница са 235 533 евро.

 

И това в случай че са дребни суми, какво да кажем за милионите, платени за рекултивацията на градското хранилище, в което са насъбрани тонове боклуци. Парите – над 5 млн. лева, идват от европрограмата „ Околна среда 2014 – 2020 година “

„ Плащането е и надплащано “, загадъчно настояват осведомени. Въпрос на инспекция е обаче да се потвърдят тези изказвания. Както и да се направи проверка на договорите за прословутото саниране на блоковете. Само да напомним, че вятър напряко отлепи санировката на блок в ж.к. „ Дупница ”.

 

Запознати припомнят, че през последните години от кметуването на Чимев всички публични поръчки, свързани със строителни работи и поправки на улиците в града, непроменяемо са се оказвали в ръцете на компания, за която е известно, че е обвързвана с наркобос.

„ Първо асфалтират, след това разкопават, с цел да поставят тръби и по-късно още веднъж асфалтират ” – споделят очевидци на този способ за повдигане на цените. Източниците ни акцентират, че наложителни за проверка от страна на новия екип са и договорите, подписани за замяна на уличното осветяване, а също и прословутото изследване за топла вода в региона на село Бистрица. „ Всяка година се заделяха за тях едни хубави пари и се оказа, че нищо не е правено ”, допълват осведомени.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР