Хвърлят въдиците предимно в групи за земеделие, животновъдство, живот на

...
Хвърлят въдиците предимно в групи за земеделие, животновъдство, живот на
Коментари Харесай

Ало-измамниците от Ветово продължават да вършеят с пълна пара

Хвърлят въдиците най-вече в групи за земеделие, отглеждане на животни, живот на село, ремонт на къщи и други сходни. Пускат разгласи, че избрана компания предлага преференциално от тоалетни до сглобяеми къщи. Имало и нови, имало и втора ръка.

 

Атрактивните цени и опцията да се заплаща на лизинг се харесвали на много жители, които побързали да влязат по отношение на търговците.

„ Фирмаджиите ” обещавали гратис превозване на закупената стока до койтои да е град на страната, в случай че мераклията за евтина къщурка изпрати парите в брой. Поблазнени от мисълта. че ще спестят сред 600 и 900 лв. от превоз, хората не се замисляли и работили. Дните минавали, само че контейнерите и пелетите не дошли. Телефонът насреща пък бил изключен и връзка нямало. „ Ощипаните ” даже не знаели дали компанията има действителен адрес, или просто си циркулира в електронното пространство.

 

След подадени сигнали до полицията се стига до арестите на двама мъже – на 46 и на 15 години, които „ работели ” от територията на Ветово из цялата Русенска област. Криминалистите

били изумени, че въпреки без особена компютърна просветеност и обучение мургавите мъже успявали да се оправят с лекост в построяването на мрежа за наивници. При обиск от тях били конфискувани мобилни телефони, пластики на банкови карти и голям брой СИМ карти.

Отвсякъде си личало, че новата интернет лъжлива скица не била тяхна хрумка, само че до боса на далаверата нямало по какъв начин да се стигне на този стадий.

 

„ Ако някой си мисли, че ало-измамниците от Ветово са се кротнали, доста се лъже. За тях почивен ден няма. Да работиш като въртач, към този момент не е толкоз съвременно.

Доста въртачи отпътуваха за Румъния, където се устроиха по някакъв метод, тъй като знаят румънски и не е проблем да звънят от Букурещ примерно. Останалите пускат реклама в уеб страниците и фейсбук и чакат „ шарани “. Не се постанова дори и да беседват. В офертите всичко е написано.

 

Контейнерите са снимани, обяснени са плюсовете им. Очаква се хората да клъвнат и в случай че може незабавно да преведат мечтаната сума, с цел да се радват на покупката си. Оказва се, че в този тип машинация има спекулация, тъй като българите поръчват фургони или както в този момент ги назовават „ къщи за живеене “, с цел да ги употребяват на лозята си и на вилите си. Този вид жилища са практични – имат баня, тоалетна, инсталират се за 2-3 дни, най-много седмица на цена от 5000-6000 лв.. Всеки, който има такава нужда, би си купил.

 

Най-голяма печалба  носят обещанията за пелети. За тях записванията са километрични, тъй като дървата за огрев към този момент гонят 160-200 лв. кубика, което е непостижимо за доста хора

Една приблизително огромна къща се отоплява с към 5-6 кубика дърва с известни икономии.

Пусне пи се топлото до всички стаи, фамилният бюджет се натоварва. Поради тази

Причина наивниците „ кълват " на евтини пелети.

 

След ангажимента те въобще не идват, нищо че са платени “, споделя Благой Кръстев, който е

наясно с далаверата на ветовчани. Още преди няколко години градът бе приет за Меката на ало-измамите в България

 

Благой Кръстев недоумява по какъв начин в ХХ век при тези толкоз развити технологии може да има ало-измами, само че да няма хванати и осъдени причинители. И то, при изискване, че мошениците оставят следи, които даже кьорав човек би могъл да записва – големи крепости, мощни коли и живот на необятна нога – ястие. пиянство и зурли до първи петли.

 

За похлупак далавераджиите ставали все по-нагли. Те продължавали да регистрират скок на приходите си, тъй като наивниците в страната ни не намалявали и към момента се намирали доверчиви хора, подготвени да дадат последното си спестено левче, с цел да оказват помощ в борбата за нечие злощастие. „ Полицията от години работи по десетките случаи, само че съвсем няма разкрити нарушители. Преди време управляващите взеха в интерес на страната няколко резиденции на ало-измамници, само че парадоксално разреши притежателите им да останат да живеят в тях чартърен, с което не взеха решение казуса. Вместо да се свият в черупките си и да се вършат на мизерни, показват забележителен за стандартите на страната ни разкош.

 

Наглостта им към този момент стига и до Европа, където сходни резиденции също са по опциите на малко на брой хора. Напишете в „ Google „ Ветово – сватби – освещаване на нов дом ” и ще видите какви резултати ще ви излязат. Ще би трябвало да отделите през целия ден от времето си, с цел да изплакнете очи с разкош. Качват снимки на колите си, на кръщенетата си, застават гордо с лицата си. Но никой не пита от кое място имат пари за чисто нова лимузина „ Ауди “, за огромна къща, за женитба с 250-300 посетители, за накитите и оркестрите. На едно от клипчетата се вижда малко момче с револвер, което пука в центъра на заведение под намерено небе. Това на какво наподобява?!

 

Възможно е да са въоръжени и възрастните членове в фамилията, а може би цели семейства крият в скриновете патлаци, това не е обикновено и нещо би трябвало да се промени. 15-годишни деца не могат да четат и пишат на български, само че шмекеруват на дребно в интернет или по телефона ", възмущават се дребното българи в града. По разбираеми аргументи те не желаят да кажат имената си и прибавят, че живеят със боязън с наглите си съграждани, тънещи в благоденствие с

дръзките си измами.

 

Същевременно ромските босове не престават да създават незаконните си схеми и да търсят отплата на всеки, който си разреши да извади далаверите им на бял свят. Преди няколко месеца къщата на служител на реда в Русе, който разследвал незаконната им активност, била запалена.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР