Хванаха спецполицай в схема за . беше заловен на АМ

...
Хванаха спецполицай в схема за . беше заловен на АМ
Коментари Харесай

Два буса с нелегални мигранти само за ден. Единият шофьор се оказа спецполицай


Хванаха спецполицай в скица за. беше хванат на Автомагистрала „ Тракия “ да кара претъпкан с незаконни бус. В същия ден още веднъж на същата автомагистрала полицията задържа различен бус с 25 мигранти. Проверява се има ли връзка сред двата случая.
Два буса с незаконни мигранти бяха арестувани на Автомагистрала Тракия в един ден
Снимка: bTV

Малко след 8:30 ч. тази заран полицейски екипи стопират бял бус, тъй като им се е сторил подозрителен. Зад кормилото се оказва чиновник на специалицираните полицейски сили в София, облечен с униформата си, прецизираха от районната прокуратура. Той е направил опит да осуети инспекцията, като е посочил служебната си карта.

„ Не е имало видимост във вътрешността в него. Попитан от негови сътрудници служители на реда какво транспортира, не е дал смислени пояснения, само че се е легитимирал със служебна карта, евентуално разчитайки, че по този метод ще отклони инспекцията “, изясни Чавдар Грошев, областен прокурор на Пловдив.

В буса са открити 31 незаконни имигранти, които са споделили, че са от Афганистан. Натоварени са в село край Бургас. Платили са по към 400 лв. на човек, с цел да стигнат до Сърбия, само че на различен човек, не на служителя на реда.

При задържането служителят на реда не е оказал опозиция. Той е задръжан за 72 часа. Заплашва го затвор до 6 години. Не е ясно каква е сумата, която е взел, с цел да транспорти незаконните мигранти, само че със сугрност не е дребна, споделят от прокуратурата.

„ Изплащал някакъв заем и му трябвали пари. Това е извънпроцесуално, пред полицейски чиновници го е декларирал. Съобщил е също, че това не му е първо такова действие. Може да си визиите в една такава ситуцаия, в която са починали четирима негови сътрудници в страната, този чиновник да прояви такава смелост и да взе участие в такова закононарушение “, добави районният прокурор на Пловдив.
Два буса с незаконни мигранти бяха арестувани на Автомагистрала Тракия в един ден
Снимка: bTV

Часове по-рано на автомагистралата беше задържат различен бус с 25 имигранти, също натоварени в Бургаско и пътуващи към Сърбия. В водача са открити 5000 лева Той е разпитан и е направил признания. Разказал е в детайли, че преди към две седмици се е срещнал с двама турски жители, които му предложили работа – да транспортира през страната бежанци против възнаграждение.

Проверява се връзката сред двата случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР