Хусите в Йемен заявиха във вторник, че са извършили шест

...
Хусите в Йемен заявиха във вторник, че са извършили шест
Коментари Харесай

Хусите твърдят, че са атакували шест кораба през последните 72 часа

Хусите в Йемен обявиха във вторник, че са направили шест офанзиви против кораби с дронове и ракети през последните 72 часа в Аденския залив и Червено море, предава " Ройтерс ".

Хусите нападнаха Maersk Saratoga, APL Detroit и Huang Pu, откакто ги идентифицираха като американски или английски, в допълнение към кораба Pretty Lady, за който настояват, че се е насочил към Израел, сподели в изказване военният представител на групата Яхя Сареа.

Хусите, които управляват столицата на Йемен и най-населените региони, нападат интернационалното мореплаване в Червено море от ноември в, провокирайки  от предишния месец.

Сареа добави, че групировката също е атакувала два американски разрушителя в Червено море , както и израелския град Ейлат.

Не беше ясно незабавно коя от задачите е била изумена от дроновете или ракетите.

Централното командване на Съединени американски щати съобщи в неделя, че хусите са изстреляли ракети наоколо до M/V Huang Pu, петролен танкер, благосъстоятелност на Китай.

Maersk Saratoga е част от Maersk Line, Limited, което е дъщерното сдружение на датската компания в Съединени американски щати, което транспортира обилни количества товари за Министерството на защитата , Държавния департамент, USAID и други държавни организации на Съединени американски щати.

Според данни на LSEG, APL Detroit е резервоар под сингапурски байрак, до момента в който Pretty Lady е handymax транспортен съд, плаващ под байрак на Малта.

Ескалиращата акция на хусите с дронове и ракети против комерсиалното мореплаване задуши търговията през жизненоважния Суецки канал, свързващ Азия и Европа, и принуди доста кораби.
 Съединени американски щати смъкнаха пет дрона на хусите над Червено море
Съединени американски щати смъкнаха пет дрона на хусите над Червено море

Йеменските бунтовници са изстреляли и ракети по китайски танкер
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР