Хусите предизвикаха тревога през последните седмици с атаки с дронове

...
Хусите предизвикаха тревога през последните седмици с атаки с дронове
Коментари Харесай

Как бунтовниците хуси в Йемен са използвали евтини дронове за военен успех в продължение на почти десетилетие

Хусите провокираха паника през последните седмици с офанзиви с дронове в Червено море, само че потреблението им на дронове против кораби е просто най-новата итерация на тяхното потребление на технология за дронове против враговете им.

Басираните в Йемен бунтовници започнаха да нанасят удари с дронове предходната година като възмездие за войната сред Израел и Хамас в Газа. Ударите на хусите прекъснаха корабоплаването в Червено море, което накара Съединени американски щати и Англия да отмъстят този месец с офанзиви против цели на хусите.

Атаките провокираха паника и ескалиращи реакции от страна на Съединени американски щати и те насочват вниманието към капацитета за повече офанзиви с дронове по целия свят. Военни анализатори чакат дроновете да играят решаваща роля в бъдещите войни и тероризъм.

Тактиките не са нови за хусите. В продължение на съвсем десетилетие те са били покрай челните редици в потреблението на евтини дронове - постоянно с огромна помощ от Иран - за водене на война против...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР