Художникът на ДУМА Анатолий Станкулов получи Наградата за принос в

...
Художникът на ДУМА Анатолий Станкулов получи Наградата за принос в
Коментари Харесай

Анатолий Станкулов с награда за принос в развитието на карикатурата

Художникът на ДУМА Анатолий Станкулов получи Наградата за принос в развиването на карикатурата на името на Велко Велков. Отличията на спечелилите в 16-ия Национален конкурс за комизъм и ирония бяха връчени на тържествена гала в град Кубрат. За поредна година уредници на културния конгрес бяха Община Кубрат, стратегия " Христо Ботев " на БНР и локалният клуб на хумориста - Клуб " Жарава ". 
Културният конгрес е потвърдил себе си във времето и е оживял цели 16 години, като в него се включват от ден на ден младежи. В тазгодишното издание участваха 150 майстори на хумористичните жанрове от цялата страна. Международно присъединяване имаше от Турция, Сърбия, Северна Македония и Беларус. 
Първата премия в раздел " Карикатура " се разделя сред Валентин Георгиев от Русе и Ивайло Цветков от София. Втора премия получи Гален Иванов от Кубрат, а трета - Ириен Трендафилов от Пловдив. Поощрителна премия журито присъди на Валери Александров от София.
С първа премия в раздел " Стихотворения или къс комичен роман " беше отличена Ирина Радионова от Разград за стихотворението " Съботно сресване ". Втори е Емил Измирлиев от София, а трети - Николай Искренов, също от столицата. Поощрение получи Драгомир Богомилов от Исперих за описа " Особен човек ".
В категорията " Кратки сатирични форми " първа премия бе присъдена на Миле Гьоргьоски от гр. Делчево, РСМ. Втората премия отиде при Васил Сотиров от София, а трета премия бе присъдена на Калин Василев от Кюстендил. Поощрението беше за Веселин Зидаров от Трявна.
Наградата на СБХ - секция " Карикатура ", получи Димитър Атанасов от Кубрат. Председателят на Клуб " Жарава " бе почетен и с премията " Дулинко Дулев " на в. " Екип 7 ", както и със специфичната премия за епиграми на името на Радой Ралин. 
Отличието на Конфедерацията на българските писатели отиде при Милко Стойкович от Смедеревска паланка, Сърбия, а премията на редакция " Хумор и ирония " при БНР получиха децата от клуб " Светлина измежду сенките " от Казанлък.
Във фоайето на читалището участници и посетители имаха опция да прегледат карикатурната галерия на Евгени Начев от Перник и общата експозиция на участници в състезанието. Поздрав към уредниците, участниците и скромната аудитория в Кубрат насочиха музикантът Асен Масларски, оркестър " Славяни " при локалното читалище, както и Пламена Овчарова. По мотив събитието бе публикуван специфичен сборник. Националният конкурс за комизъм и ирония оставя своята писмена диря в историята на Кубрат с вестник, съпровождащ всяко издание, където намират място творбите на участниците.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР