Художникът иконописец Атанас Шикеров ще е гост на Регионалната библиотека

...
Художникът иконописец Атанас Шикеров ще е гост на Регионалната библиотека
Коментари Харесай

Библиотеката кани на среща с Атанас Шикеров

Художникът иконописец Атанас Шикеров ще е посетител на Регионалната библиотека в Пазарджик в поредицата „ Лицата на Пазарджик ”. Творецът е „ Личност на месец февруари ” на библиотеката. Срещата-разговор с водещ Милен Спасов стартира в четвъртък, 8 февруари, в 17.30 часа в библиотеката.

Атанас Шикеров има 15 независими и взаимни изложения. Преди 17 години, след посещаване на Божи гроб, се обръща към зографисването на параклиси, църкви и икони. Негови стенописни икони могат да се видят в манастира „ Св. Николай " и в параклиса „ Св. Георги Победоносец " в село Калугерово. Негово дело е изографисването на параклиса „ Света Марина ” на Юндола, както и на купола на църквата „ Свети Георги ” в Пазарджик, където работи дружно с художника Константин Анастасов.

 Пазарджишкият живописец е прочут и с това, че преди години построи 8-метрова яхта по чертежи и инструкции от съветски списания.  Навръх Атанасовден тази година бе показан и документален филм за него със заглавието „ Атанас Шикеров - иконописец и странник ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР