Художникът Антон Антонов открива изложба в Галерия Сезони (ул. Кракра

...
Художникът Антон Антонов открива изложба в Галерия Сезони (ул. Кракра
Коментари Харесай

Изложба на Антон Антонов в галерия Сезони

Художникът Антон Антонов открива галерия в Галерия " Сезони " (ул. " Кракра " 2А). Експозицията ще бъде открита от 18.30 на 14 май и ще бъде в галерията до 29 май. А тематиката е " Голото тяло ", като Антонов ще показа 25 картини, рисувани в друго време, само че обединени от заглавието. Ето какво съобщи художникът във връзка изложбата:
" Голото тяло ", не като самоцел, а като път към индивида, отявлен, безсилен, уязвим и самичък. Също и опция за възторг и полет.Това е опит за портрет на индивида, подобен, какъвто е, не какъвто желае да бъде. Обикновено голотата я свързваме с еротиката, само че в тази галерия тя е път и размисъл за съкровеното и постоянно непознато друго наше тяло. Мислим, че го познаваме, а истинността за него ни плаши, тъй като нашето схващане гради и багри един фиктивен облик. Голото ни тяло е мярка и отправие в усилието да реализираме къса естетика сред тленност и духовна плам вътре в нас. "

Антон Антонов стартира художническите си изяви още на 15-годишна възраст в читалището в Дряново, където минава детството му. Първата галерия като професионален художник е през 1989 година в Сливен. От тогава до през днешния ден има към 40 независими изяви. Гостувал е в галерии в доста български градове, както и в Германия, Полша, Австрия, Словакия, Франция и други. Негови произведения са владеене на сбирката на Кметството в град Шизуока, Япония, на сбирката на Токийския Университет в Япония, на Кметството в град Чешка Будьовице, на музеи и галерии в страната, както и на редица частни сбирки в Германия, Италия, Гърция, Франция, Белгия, Португалия, Испания, Холандия, Швейцария, Англия, Китай, Република Турция, Република Южна Африка, Япония, Съединени Американски Щати.
Днес Антон Антонов продължава да живее и твори в Дряново, където се въодушевява от природата и историята. Разказва по какъв начин приятелите му постоянно се майтапят, че в доста от пейзажите му се вижда баира на „ Боруна “ – околност над Дряновския манастир, от която се открива приказна панорама. Често пътува за участния в чужбина, с цел да се върне още веднъж в планинското градче, където, по думите му, цялата природа е неговото ателие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР