Хубаво е първият публично ваксиниран да е някой възрастен лекар.

...
Хубаво е първият публично ваксиниран да е някой възрастен лекар.
Коментари Харесай

Кантарджиев: Първият публично ваксиниран да е някой възрастен лекар

Хубаво е първият обществено имунизиран да е някой възрастен доктор. Това изясни проф. Тодор Кантарджиев пред Нова тв, само че въпреки всичко посочи, че това ще е решение на имунизационния щаб. По думите на Кантарджиев, в случай че не се направи направи добра компания за имунизацията против COVID-19, се слага в риск имунизационната стратегия за всички ваксини. Той повтори, че би трябвало 70% от популацията да се имунизира, другояче предпазени ще бъдат единствено имунизираните, защото се приема, че едвам към 12% от българите са били в контакт с вируса.

Реалистичната дата за първата сложена ваксина в България е през януари, уточни той. " Още никакви ваксини не са пристигнали тук. На 29 декември би трябвало европейският регулатор да каже " да " на имунизацията ", уточни Кантарджиев. И добави, че вероятността е доста огромна, само че може и да не го направи.

Той отговори на хората, които считат, че имунизацията против COVID-19 е рискова, с роман за ноцебо резултата - когато си сигурен, че обещано лекарство ще ти навреди. При 1/3 от тези хора, даже да получат физиологичен разтвор, ще имат ноцебо резултатът, счита професорът. Лошият вид е не, че ще е рискова имунизацията, а в случай че ще би трябвало всяка година да се имунизираме, счита той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР