Хубаво е да има промяна, хубаво е България накрая да

...
Хубаво е да има промяна, хубаво е България накрая да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Хубаво е България накрая да получи това, което иска от Скопие

Хубаво е да има смяна, хубаво е България най-после да откри метод да получи това, което желае от Република Северна Македония (РСМ) и тя да влезе в Европейския съюз (ЕС). Това съобщи в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на „ Демократична България “ (ДБ) Христо Иванов в отговор на журналистически въпрос допустима ли е смяна в позицията на България по отношение на присъединението на РСМ към Европейски Съюз.

„ България има доста ясна позиция, която е взета в Народното събрание и доказана на Консултативния съвет по национална сигурност “, уточни той. Иванов означи, че и министър председателят Кирил Петков е уверил, че „ каквито и промени “ да има, те ще се случат в Народното събрание. По думите на Иванов, той упорства България да получи подпомагане от РСМ, тъй като нашата страна има интерес западната ни съседка да бъде член на Европейски Съюз.

„ Хубаво е да има деяние, само че това няма да бъде контрактувано на двустранна среща с немския външен министър. Ако има някакво придвижване, то ще се случи тук. Всичко останало са най-различни шумове “, уточни Иванов.

Попитан за напрежението в обединението, ръководителят на ПГ на Демократична България отговори, че ръководството е комплицирано, по думите му, по доста параграфи. Той сподели, че от време на време ще прехвърчат искри или страстите ще се натрупват.

" Трудно ще е, продължава да е мъчно, само че да не се надява никой на избори ", разяснява Иванов.

По предложение на ПГ на ГЕРБ-СДС в петък депутатите ще изслушат външния министър Теодора Генчовска по тематиката за РСМ. Опозицията изиска това поради изявления на висшия представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел и на външния министър на Германия Аналена Бербок по отношение на договарянията.

В позиция до медиите във вторник от Министерството на външните работи обявиха следното: " България продължава да се придържа към Рамковата позиция по отношение на разширението на Европейски Съюз и Процеса на стабилизиране и асоцииране: Република Северна Македония и Албания от 9 октомври 2019 година, подкрепена единомислещо с Декларацията на Народното събрание от 10 октомври 2019 година, както и от съвещанието на КСНС от 10 януари 2022 година ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР