Huawei публикува днес своя годишен отчет за 2021 г., който

...
Huawei публикува днес своя годишен отчет за 2021 г., който
Коментари Харесай

През 2021 година Huawei поддържа стабилност и нетна печалба от 17.79 милиарда долара

Huawei разгласява през днешния ден своя годишен доклад за 2021 година, който разкрива, че компанията е поддържала постоянни интервенции през миналата година. Според отчета Huawei реализира доходи от 99.86 милиарда $ през 2021 година и чиста облага в 17.79 милиарда $, което е нарастване със 75.9% на годишна база. Разходите за научноизследователска и развойна активност на компанията доближиха 22.38 милиарда $ през 2021 година, което съставлява 22.4% от общите й доходи, достигайки разноски за научноизследователска и развойна активност през последните 10 години до над 132.54 милиарда $. Компанията също по този начин възнамерява непрестанно да усилва вложенията в научноизследователска и развойна активност.

Гуо Пин, ротационен ръководител на Huawei, съобщи на конференцията: „ Като цяло, представянето ни беше в сходство с прогнозата. Бизнесът ни с оператори остана постоянен, корпоративният ни бизнес означи постоянен напредък и нашият потребителски бизнес бързо се разшири в нови домейни. В допълнение, започнахме бързо развиване на екосистемата. "

Мън Уанджоу, финансов шеф на Huawei, също изнесе тирада на събитието: „ Въпреки спада на приходите през 2021 година, способността ни да вършим облага и да генерираме парични потоци се усилва и ние сме по-способни да се оправяме с несигурността “. Благодарение на нарасналата доходност на главните си бизнеси, паричният поток на компанията от оперативни действия се е нараснал фрапантно през 2021 година, възлизайки на 8.89 милиарда $. Коефициентът на отговорностите също спадна до 57.8%, а цялостната финансова конструкция стана по-устойчива и гъвкава.

През 2021 година бизнесът с оператори на Huawei генерира доходи от 44.15 милиарда $ и оказа помощ на операторите по целия свят да внедрят водещи 5G мрежи. Резултатите от проби на трети страни откриха, че 5G мрежите, построени от Huawei за клиенти в 13 страни, в това число Швейцария, Германия, Финландия, Холандия, Южна Корея и Саудитска Арабия, обезпечават най-хубавото потребителско преживяване. Работейки с оператори и сътрудници, Huawei е подписала повече от 3,000 търговски контракта за индустриални 5G приложения. Тези типове 5G приложения сега се употребяват необятно в комерсиалната мрежа в браншове като произвеждане, мини, фабрики за желязо и стомана, пристанища и лечебни заведения.

Благодарение на продължаващите трендове в цифровата промяна, бизнесът на Huawei също нараства бързо, генерирайки доходи от 16.06 милиарда $ през 2021 година През миналата година Huawei пусна 11 основани на сюжети решения за основни браншове като държавно управление, превоз, финанси, енергетика и произвеждане. Компанията също по този начин сътвори голям брой профилирани екипи, в това число екип за въглищни мини, екип за интелигентни пътища и екип по митници и пристанища, с цел да комбинира ресурсите по метод, който по-ефективно обслужва потребностите на своите клиенти. Над 700 града и 267 компании от Fortune Global 500 избраха Huawei за собствен сътрудник за цифрова промяна и сега Huawei работи с повече от 6000 колегата за обслужване и употреба по целия свят.

Потребителският бизнес на Huawei се концентрира върху желанията и потребностите на потребителите, като по-нататък построява световната екосистема за умна, напълно обвързвана епоха, като част от тактиката на компанията за безпроблемен AI живот за потребителите по целия свят. Този бизнес генерира доходи от 38.18 милиарда $ през 2021 година и продължава да следи постоянен растеж на продажбите на интелигентни носими устройства ( смарт часовници и гривни), смарт екрани, същински безжични стерео (TWS) слушалки и мобилни услуги на Huawei (HMS). По-специално, сегментите за интелигентни портативни устройства и интелигентни екрани означиха 30%+ растеж от миналата година. Като цяло HarmonyOS се употребява в над 220 милиона устройства на Huawei към 2021 година, трансформирайки се в най-бързо разрастващата се операционна система за мобилни устройства в света.

През миналата година Huawei също се концентрира върху построяването на своите openEuler, MindSpore и HarmonyOS екосистеми, основани на правилата навън съдействие и споделен напредък. Над 8 милиона разработчици сега употребяват отворените платформи на Huawei, програмен продукт с отворен код и принадлежности за разработка, с цел да изследват нови бизнес сюжети и бизнес модели.

Ротационният ръководител Гуо акцентира: „ Продължавайки напред, Huawei ще продължи пътя си към цифровизация, умна промяна и ниски въглеродни излъчвания. Разчитайки на гений, научни проучвания и новаторски дух, ние непрестанно ще усилваме вложенията, с цел да прекроим нашите парадигми за фундаментални теории, архитектура и програмен продукт и да изградим нашата дълготрайна конкурентоспособност. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР