Huawei официално се обърна към американския съд с искане да

...
Huawei официално се обърна към американския съд с искане да
Коментари Харесай

Huawei заяви, че санкциите противоречат на американската конституция и заведе дело срещу правителството на САЩ

Huawei публично се обърна към американския съд с искане да бъде прието за антиконституционно включването на компанията в черния лист, както и възбраната за закупуване на американски съставни елементи и технологии.

„Целта е пределно ясна – Huawei да бъде изхвърлен от пазара“ – се акцентира в изказването на китайския софтуерен колос.

Huawei смята, че решението на държавното управление е „лишаване от публични права“ и съобщи, че то опонира на конституцията на Съединени американски щати, която не разрешава „тиранията на потреблението на законодателството вместо съда“. Основната теза е, че американското държавно управление е взело това решение без съда. Идеята е, че американските специфични служби обявиха, че имат неопровержими доказателства за кибершпионаж от страна на Huawei, единствено че тези доказателства по този начин и не са показани .

Юристите на Huawei оспорват възбраната на администрацията на Тръмп и упорстват, че конгресът на Съединени американски щати не е показал никакви доказателства, които да наложат въвеждането на тези ограничавания.

„Правителството на Съединени американски щати не показа никакви доказателства за това, че Huawei е опасност за сигурността. Тук няма оръжия, няма огън и пушек. Само предположения“ – сподели основният юрист на Huawei Сън Люпин.

На 15 май 2019 година Министерството на търговията на Съединени американски щати включи компанията Huawei Technologies и десетките нейни филиали в листата Entity List . По този метод администрацията на Тръмп забрани на телекомуникационния колос да закупува съставни елементи от американските производители и да употребява американски програмен продукт и технологии. Включването в Entity List значи, че американските мобилни оператори нямат право да употребяват каквото и да било съоръжение на Huawei.

Reuters заяви, че в случай че рестриктивните мерки, наложени на Huawei от Съединени американски щати не бъдат снети до края на тази година, то продажбите на смарт телефоните на китайския производител ще паднат с от 4 до 24 %. Освен това, мобилните телефони на Huawei още от идната година могат да изчезнат от световния пазар, като процесът ще стартира от западна Европа. Причината е ясна: Huawei няма право да употребява онлайн услугите на Гугъл. Има огромна възможност от идната година продажбите на смарт телефоните на Huawei внезапно да паднат.

Американските компании Гугъл и Microsoft към този момент прекратиха връзки с Huawei. Китайската компания към този момент няма лицензи за потреблението на операционните системи Android и Windows. Нещо повече, най-новите смарт телефони на Huawei бяха изключени от програмата за бета тестване на последната версия на Android, а Microsoft махна китайската компания от своите каталози и към този момент не продава продукцията на Huawei.

Представители на китайския телекомуникационен колос обявиха пред медиите, че „Huawei подаде правосъден иск и във вторник се обърна към съда с молба да прегледа делото по бързата процедура и желае този законодателен акт да бъде приет за антиконституционен„.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР