Huawei бе домакин на срещата на върха за цифрови таланти

...
Huawei бе домакин на срещата на върха за цифрови таланти
Коментари Харесай

HUAWEI и ЮНЕСКО призовават за съвместни усилия за цифровизация на висшето образование

Huawei бе хазаин на срещата на върха за цифрови гении в Барселона като част от Световната конференция за висше обучение на ЮНЕСКО. На срещата на върха участваха повече от 80 специалисти от просветителния бранш, представляващи държавни управления, университетските среди, промишлеността и ЮНЕСКО. Гостите разискаха по какъв начин технологиите могат да допринесат за смяна във висшето обучение към по-устойчиво бъдеще. Десет студенти от програмата „ Семена за бъдещето “ на Huawei също взеха присъединяване.

Заместник-генералният шеф на ЮНЕСКО по въпросите на образованието Стефания Джанини и ръководител на борда на шефовете и старши вицепрезидент на Huawei Винсент Пън дадоха старт на събитието, като описаха все по-важната роля на технологиите в нововъведенията и образованието. Стефания Джанини, заместник-генерален шеф на ЮНЕСКО по въпросите на образованието, съобщи: „ Сега би трябвало да създадем освен това, с цел да преодолеем световното цифрово разделяне, което остави доста хора обратно, и да интегрираме решения, основани на ИКТ, в системите или стратегиите за висше обучение. Това е от основно значение за по-висока претовареност на приключилите. В допълнение цифровите технологии могат да допринесат и за по-отворени, гъвкави и свързани екосистеми във висшето обучение. “

На собствен ред старши вицепрезидентът на Huawei и ръководител на борда на шефовете Винсент Пън прикани университетите, корпорациите и държавните управления да работят дружно за стабилно и приобщаващо бъдеще, като съобщи: „ Цифровите технологии имат капацитета да възстановят салдото на международните просветителни запаси. Трябва да използваме цифровите технологии, с цел да изградим по-кооперативна, отворена и работеща просветителна система. “

Винсент Пън показа и за самодейностите, които Huawei организира за превъзмогване на цифровото разделяне и развиване на екосистемата от гении, в това число плана Huawei ICT Academy, в границите на който съдействието сред университети и предприятия оказва помощ на университетите да образоват нови гении в региона на ИКТ посредством профилирани курсове, подготвителни лагери и надпревари.

„ Партнираме си с съвсем 2000 университета по целия свят, с цел да изградим академии за ИКТ на Huawei, като задачата ни е до 2024 година да обучим повече от 1 милион експерти и специалисти в региона на ИКТ “, сподели господин Пън. „ Надяваме се посредством тези старания да подобрим цифровата просветеност на всички, подкрепяйки устойчивия напредък на обществото и промишленостите. “

Huawei започва своята стратегия за развиване на гении „ Семена за бъдещето “ (Seeds for the Future) през 2008 година, като сега тя включва стипендии, IT надпревари и образование по цифрови умения. Към днешна дата от програмата са се възползвали 1,54 милиона души от над 150 страни. През 2021 година Huawei започва обновената стратегия Seeds for the Future 2.0 като част от непрекъснатите си старания за по-нататъшно развиване на гениите.

На срещата на върха участваха и редица други основни фигури, които показаха положението на просветителния бранш, в това число: Маркус Гонсалес Бейлфус, заместник-министър по висшето обучение в държавното управление на Испания, Ивица Шушак, държавен секретар на Министерството на науката и образованието на Република Хърватия, Цин Чануей, общоприет секретар на Националната комисия на Китайската национална република за ЮНЕСКО, и Ли Мин, шеф на ЮНЕСКО-ИЧЕИ.

По време на събитието Huawei и Ernst & Young (EY) презентираха и първата си бяла книга за бъдещето на цифровите умения в Испания. Книгата бе едно от четирите издания, които Huawei ще издаде през идващите месеци. Следващите две книги ще бъдат отдадени на развиването на гении в Южна Африка и Китай.

Образователният бранш се трансформира бързо, защото добавената действителност, виртуалната действителност и изкуственият разсъдък бързо вършат хибридното образование по-достъпно за всички. Новата бяла книга на Huawei за образованието в Испания обаче показва, че единствено 13% от фирмите употребяват тези авангардни технологии, а предприятията, които ги употребяват, го вършат най-вече за взимане на стратегически решения.

Във втория панел специалистите разискаха по какъв начин да се развие екосистемата от гении в региона на ИКТ в границите на програмата Huawei ICT Academy. Джан Дзин, старши шеф на Huawei Education Talent Ecosystem, Рейни Вирахадикусума, ректор на Institut Teknologi Bandung, доктор Хектор Бенитес Перес, шеф на Главна дирекция „ Компютри и осведомителни и информационни технологии “, Национален самостоятелен университет на Мексико, и професор Ерле Лим Чуен Хиан, заместник-ректор (иновации и качество на преподаването), Национален университет на Сингапур, споделиха своите визии и положителни практики.

Събитието приключи с отбелязване на съдействието на Huawei с университетски сътрудници и държавни организации, в това число за старта на стипендиантската стратегия „ Семена за бъдещето “ и 11 меморандума за съгласие с академии по ИКТ в Европа, Азиатско-тихоокеанския район и Африка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР