Хуан Мартин дел Потро се класира за четвъртфиналите на Мастърса

...
Хуан Мартин дел Потро се класира за четвъртфиналите на Мастърса
Коментари Харесай

Дел Потро пречупи Зверев и е на четвъртфинал в Шанхай


Хуан Мартин дел Потро се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Шанхай. В среща от третия кръг на конкуренцията 16-ят в схемата аржентинец се наложи с 3-6, 7-6 (5), 6-4 над един от огромните гении в мъжкия тенис Александър Зверев.

Двубоят стартира по съвършен метод за германеца, който след ранен пробив поведе с 2-0. До края на сета 4-ят в международната класация не изпусна водачеството си и затвори частта с 6-3 в своя изгода.

Вторият сет мина без пробиви, а в последна сметка се стигна до решителен тайбрек, в който Кулата от Тандил бе по-концентриран в основните моменти и справедливо завоюва със 7-5 точки.

В заключителния трети сет финалистът от 2013 осъществя пробив в петия гейм, с който поведе с 3-2. Впоследствие Дел Потро бе повече от безапелационен в своите подавания и по този начин в последна сметка стигна до крайния триумф след близо два часа игра.

За място на полуфиналите поставеният под номер 16 в схемата ще се изправи против спечелилия от дуела сред Виктор Троицки (Сърбия) и Джон Иснър (САЩ). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР