Хуакси е село в Китай. Необикновено. Всичките му 2000 жители

...
Хуакси е село в Китай. Необикновено. Всичките му 2000 жители
Коментари Харесай

Партиен секретар създаде село от милионери

Хуакси е село в Китай. Необикновено. Всичките му 2000 поданици са богаташи. Всеки от тях има най-малко 100 000 евро в банковата си сметка, двуетажна къща с гараж и най-малко една кола, обезпечени от общността.

Селяните са акционери в компания, записана на борсата, която има самолети и кораби, и получават една пета от годишната облага. През 2011 година да вземем за пример нейният оборот е бил към 6,5 милиарда евро.

Освен главните 2000 поданици на селото, в региона има над 20 000 служащи мигранти и над 30 000 поданици в близост.

По създание Хуакси, което се намира на няколко часа път северозападно от Шанхай, в провинция Дзянсу, е община със земя, притежавана взаимно, и благосъстояние, разграничено сред всички. То е корпорация-комуна, записана на китайския фондов пазар. Дълготрайните активи надвишават 400 милиона $, които пък носят на селото милиарди долари от продажби.

Хазартът, опиатите и диалозите с външни хора са строго неразрешени. Няма питейни заведения, караоке, интернет кафенета, нито нощен живот. На всеки, който взе участие в спекулации, имуществото се конфискува. Има голям брой срещи и занимания, обезпечени от театралната натрупа на селото.

Селяните печелят приблизително по 6000 $ годишно и живеят в къщи със междинна повърхност 400 кв. м.

Селото е основано през 1961 година и в началото в него има 667 души. Когато Ву Ренбао поема поста партиен секретар на селото, то има активи от 25 000 юана и задължения от 15 000 юана. Под енергичното му управление селото стартира строителни и капиталови планове за развиване. От 1978 година Ву управлява създаването на неповторим капиталов модел, при който облагите са реинвестирани и акциите са раздадени на всички поданици на селото. Резултатът е изумителен, тъй като съумява да го реализира в изискванията на „ външно смирение и загадка самостоятелност “.

Той разяснява постигнатото по този начин: „ Какво е социализъм? Какво е капитализъм? Искахме единствено нещата, които са положителни за нашия народ. Искахме хората да забогатеят ".

Умира през 2013 година на 85-годишна възраст, след което отпред застава неговият наследник.

Днес Хуакси е цялостно с небостъргачи и първокласни коли. Парите там са толкоз доста, че през 2011 година е открит хотел, висок 328 метра, в който е изложена скулптура на вол, направена от звук злато.

Просперират по бизнес модела на General Electric

Моделът в Хуакси наподобява като старомодна капиталистическа корпорация с акционери, живеещи комфортно от дивидентите си. Бизнесът на Хуакси се управлява от компанията Jiangsu Huaxi Group Corporation, която има 57 дъщерни сдружения, в това число още седем холдингови компании. Градът има ползи във всичко - от алуминий до обичайна медицина, полиестерни тъкани и недвижими парцели.

Главата на Хуакси - господин Ву, натрупа познания, изследвайки бизнес модела на General Electric и бизнес препоръките от Бъркли. Знае се, че в корпорацията работят минимум 25 000 души, огромна част от които живеят в зоната към тесните законови граници на Хуакси. В отчет за 2009 година е оповестено, че годишният доход възлиза на 50 милиарда реминби, което е към 7,7 милиарда $.

Пет неща вършат локалните щастливи

На въпроса дали хората от Хуакси са щастливи, господин Ву дава отговор утвърдително и разяснява, че щастието може да се дефинира с пет думи - „ кола, къща, пари, дете и лице “.

„ Ако имате тези пет неща, сте щастливи. Когато печелите пари от законни средства, можете да спите елементарно и да нямате кошмари ", безапелационен е китайският бизнесмен старейшина.

Освен това те не могат да пътуват отвън селото, защото работят 7 дни в седмицата. Заради това в него са построени копия на международни забележителности, като Триумфалната арка, Забранения град и Великата китайска стена.

И мигрантите удовлетворени

Въпреки че всеки селяндур от Хуакси е задължен да работи там седем дни в седмицата, на практика целият ръчен труд се прави от хиляди външни служащи, доста от тях мигранти.

Те получават по-добри заплати и компенсации от доста служащи на други места в Китай, само че не взимат от облагите, както е с непрекъснато живеещите в Хуакси.

По закон не могат да станат локални поданици и в случай че изгубят работата си, просто се връщат вкъщи.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР