http://dokwar.ruРусия може да достави в Сирия ЗРС С-300, обяви началникът

...
http://dokwar.ruРусия може да достави в Сирия ЗРС С-300, обяви началникът
Коментари Харесай

Русия може да достави на Сирия зенитни ракетни системи С-300

http://dokwar.ru

Русия може да достави в Сирия ЗРС С-300, разгласи началникът на Главно оперативно ръководство на съветския Генщаб Сергей Рудской, представен от информационните организации, представен от Блиц. Той напомни, че „ преди няколко години, отчитайки настоятелните молби на някои наши западни сътрудници, ние се отказахме от доставянето в Сирия на ЗРС С-300. С отчитане ставащото, считаме за допустимо да се върнем към разглеждане на този въпрос. ”

Според специалисти-ракетчици, за обезпеченото прикриване на Дамаск трябват 3-4 комплекса С-300, а за цялостното прикритие на въздушното пространство на Сирия са нужни 10-12 дивизиона. За разлика от работещите единствено по една цел С-75 „ Волхов ” и С-125 „ Нева ”, то С-300 по едно и също време обстрелва шест цели. („ Patriot “ съпровожда по едно и също време до 4 цели.)   Защо обаче на Сирия да се дават С-300, а не по-модерните С-400, доставяни на Китай и Турция?  

Отговорът е обикновен: Първо, Русия няма в наличност „ свободни ” комплекси С-400, всички от конвейера неотложно отиват във войските. Поръчаните от други страни изначало се предплащат и се чака няколко години ред за произвеждане. Второ, нужни са няколко месеца за подготовка на експертите по употреба и обслужване на комплексите, а обстановката в Сирия не може да се превключи на „ пауза ”.Трето, оръжието е доста скъпо, по медийни изявления Турция заплати 2,5 млрд $ единствено за два комплекса С-400.  

За сметка на това Русия разполага със снети от въоръжение и консервирани С-300, някои от които са в великолепно положение и за които има обилие от аварийни елементи. Ако се вземе политическо решение, тези комплекси могат за броени дни да се окажат в Сирия.   Остава казусът с образованието, което може да се извърши само в Русия и продължава към половин година.

Руските специалисти не могат да водят война на сирийски ЗРК, те могат да се намират единствено там, където дефинират руско-сирийските договорни отговорности.   Експертите обаче оферират забавно решение: Неотдавна Русия продаде на Иран системи за Противовъздушна отбрана С-300 дружно със симулатори, които към този момент са усвоени и са на бойно дежурство.   Идеята е иранските офицери на място да обучат своите сирийски сътрудници и даже дълготрайно време дружно да дежурят в взаимни екипажи по отбрана на небето на Дамаск. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР