Хрянът е растение, чиито корени се употребяват за храна като

...
Хрянът е растение, чиито корени се употребяват за храна като
Коментари Харесай

Хрянът – естествен антибиотик + още доказани ползи за здравето

Хрянът е растение, чиито корени се използват за храна като зарзават, за фалшификация и като средство на лекуване на редица положения и болести. Интересното при хряна е, че самият корен е без мирис, добива подобен, когато се настърже. Важно е да се използва или смеси с оцет незабавно след настъргване, с цел да не загуби свойствата си и да не придобие прекомерно горчив усет, правещ го неспособен за консумация.

Използването на хряна за медицински цели датира от хиляди години. Известни са антимикробните свойства на корените му, дължащи се на съдържащия се в тях антибиотик. Така хрянът се явява натурален антибиотик и извънредно скъпо средство в националната медицина за лекуване на редица болести, измежду които ревматологични, храносмилателни, жлъчни, възпалителни и онкологични.
Познато до болежка растение сполучливо лекува кашлица и простуда
На наша територия има група растения, които имат антибиотичен резултат. Става дума за растения, съдържащи сенфол-гликозиди. Това са...
Прочети повече
Доказани изгоди за здравето от потреблението на хрян
Хрянът е богат на витамини, минерали и фибри, с което способства за възстановяване на здравословното положение и повлиява редица болести. Хрянът съдържа  фолиева киселина, манган, магнезий, цинк, витамин С, калий, които влияят върху избрани тъкани, органи и системи и подкрепят вярното им действие. Доказано е потребното деяние на хряна при инфекции на пикочните пътища. Подпомага лекуването им с помощта на диуретичните си свойства и на антибактериалното си деяние. Естествен диуретик е, подпомагащ изчистването на шлаките и отделянето на непотребните течности от организма. Хрянът е средство за подкрепяне на детоксикацията и поощряване на уринирането. Хрянът е идеална храна и фалшификация за страдащите от храносмилателни проблеми. Насърчава храносмилателните процеси, жлъчегонно средство е и поддържа черния дроб в чудесно здраве, подпомагайки чернодробната функционалност. Хрянът намира приложение при облекчение на простуда, вирусни инфекции, грип. Помага за изчистване на слузта от белите дробове, гърлото и синусите. Съдържа сяра, извънредно потребна за лекуване на синузит. Нещо повече – хрянът подтиква имунната система, увеличавайки естествените защитни сили на организма против вирусни и бактериални инфекции. Това деяние на хряна се дължи на антиоксидантите и на витамин С, които съдържа в великодушни количества. Хрянът подкрепя отслабването и поддържането на фина талия посредством ускорение на метаболизма. Той съдържа незначително количество калории, само че прибавя доста усет и мирис към ястията, което го прави фалшификация и храна, препоръчвана по време на режим за намаляване. Нещо повече – хрянът съдържа изотиоцианати – естествени химикали, подпомагащи изгарянето на мазнините и стимулиращи отслабването. Счита се, че хрянът има противоракови свойства. За тях приказва изследване, оповестено в здравното списание Molecules още през 2016 година, както и проучвания в Journal of Agricultural and Food Industry. Това му деяние се дължи на съдържащия се в него синигрин – вещество, което забавя разпространяването на раковите кафези изключително в черния дроб.
Всички тези потребни дейности на хряна го вършат и през днешния ден желана фалшификация и храна за здраве и дългоденствие.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР