Хрумвала ли ви е някога идея, която да ви накара

...
Хрумвала ли ви е някога идея, която да ви накара
Коментари Харесай

Внимание! Идеите са чупливи

Хрумвала ли ви е в миналото концепция, която да ви накара да кажете „ Еврика ”? Случвало ли ви се е обаче да не одобряват концепцията ви? Има компании, където мисленето не е добре пристигнало и мислителите не получават хонорари за своите старания. Новите хрумвания се възприемат като проблеми. Налице е равнодушие към намирането на по-добър метод за правене на нещо. Налице е цинизъм, роден от незаинтересованост и отрицателни прекарвания. Съществуват няколко типа компании съгласно метода, по който се отнасят към концепциите:

Компания, която прахосва концепциите . Мениджърите си мислят, че концепциите са елементарни, лесни и в действителност не си коства да се прави нещо по въпроса. Те преглеждат творчеството като диаметралност на продуктивността. Често няма проведен метод за справяне с новите хрумвания и реализирането им.

Приятелски настроена към концепциите компания . Тя приветства новите хрумвания. Знае, че те са скъпи, знае, че те са нужни. Това е просвета, която желае да преглежда концепциите и да види по какъв начин те способстват за триумфа. Налице постоянно има проведен метод за реализирането на новите хрумвания, когато те се появят.

Гладна за хрумвания компания . Тя не чака новите хрумвания да се появят, тя ги търси сама. Тези компании развиват уменията на своите чиновници и ги стимулират да бъдат новаторски.

Какъв тип просвета на концепциите имате вие?

Често междинният мениджмънт взема решение дали дадена концепция да се реализира или не. Процесът на пречистване продължава, до момента в който дребен брой хрумвания доближат до висшия мениджмънт. Този тип филтър не дава задоволително късмет на концепциите.

Лошото ръководство на концепциите е нещо, което ги трансформира в боклуци. Ако не си ги запишете, те просто изчезват. Всички тези старания за основаването им не създават нищо. Цялата прозорливост и опит отиват напразно. Ако не развивате концепциите си, те седят на рафта неизползвани. Ако не ги изпробвате, в никакъв случай няма да научите дали са положителни или неприятни или когато го научите ще бъде прекомерно късно. Трябва да знаете, че най-отличителната линия на концепциите е, че те са чупливи.

Древногръцките философи са имали концепция за телескопа, само че не са били в положение да я осъществят, защото не са комуникирали със занаятчийте по това време. Те от своя страна към момента не били разкрили по какъв начин да полират стъклото. Изминали са още 600 години до момента в който намерят метод за това, с цел да могат да го употребяват за телескопите. Днес, когато разполагаем имаме в хиляди повече благоприятни условия и технологии концепциите са тази част, която липсва, с цел да достигнем до триумф.

Макс Маккоун за Management Issues
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР