Хризантемите са сред най-красивите и предпочитани цветя от дамите, както

...
Хризантемите са сред най-красивите и предпочитани цветя от дамите, както
Коментари Харесай

Това са цветята – повелителки на есента. Как да си ги отглеждате в саксия 

Хризантемите са измежду най-красивите и желани цветя от дамите, както за развъждане, по този начин и за приемане на красиви букети. Те радват с наличието си всеки дом, в който се обитават. Съществуват разнообразни сортове, цветята цъфтят с разнообразни цветове. Цъфтежът им нормално се следи в интервал август-ноември.

Хризантемите се считат за повелителки на есента. Ако ги подарите за мотив, ще радват притежателя си до месец, потопени във ваза, а другояче може да си ги отглеждате и в саксия. Какво би трябвало да знаете в този случай?
Трикове и неточности при развъждането на хризантеми
Хризантемите безспорно са едни от най-красивите и кичести есенни растения. Някои даже назовават това растение “златото на градината...

Ако решите да си засадите хризантеми, би трябвало да знаете, че те не обичат прекомерната влага и сенчестите места. Затова е добре да ги държите на високо и на слънце. Разбира се, цветята имат потребност от поливане, с цел да не изсъхнат. Добре е да ги засадите в пропусклива и по-рохкава почва. Може да обогатите с тор, компост или торф, само че деликатно, тъй като има риск те са израснат на височина, само че да цъфтят по-малко или въобще. Важно е почвата им да е богата на хранителни субстанции, които са доста значими за тях.

За да извършите добър дренаж на почвата, може да ползвате наедрял пясък. Добре е сместа да не е киселина, целесъобразно е да е неутрална.

Хризантемите се засаждат в дъждовно или облачно време. Ако е лято и слънцето грее мощно, изчакайте, до момента в който се скрие или преди да се покаже – т.е. рано сутринта или късно вечерта. Направете дупка към 40 см, засадете растението и полейте с вода. Ако са по-дълги, може да се нуждаят от някаква опора като дървена дъсчица да вземем за пример.

Ако желаете да обогатите градината си с хризантеми, може да ги размножите по два метода: посредством разделяне на корена и резници. Важно е да засадите или пресадите хризантемите само напролет, най-добре през месец май. Така няма да замръзнат, а слънцето към момента не е толкоз мощно и те ще се заловен. Ако изпуснете май месец, може да го извършите и през началото на юни, само че не по-късно.
Да си отгледаме хризантема
Хризантемата е едно от най-популярните и харесвани есенни цветя. Расте елементарно и цъфти в огромни количества в края на лятото и есента. Фор...

Ако пък имате растения за засаждане след лятото, може да ги засадите най-късно до 15 септември, тъй като по-късно може да замръзнат. Важно е да се захванат преди студения сезон. Ако не се справите до тогава, насъдете стръкове в саксия, отрежете ги ниско и поставете саксията на мрачно място, където е сред 4 и 6 градуса. Поливайте понякога през зимните месеци.

Когато отмине февруари месец, цветята би трябвало да се посадят в парник и да се поливат постоянно. Ще забележите по какъв начин до края на месец март те към този момент са пораснали и ще можете да ги пресадите. Важно е да бъде с височина от към 10 см.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР