Христо Стоичков беше включен в престижна класация на испанския всекидневник

...
Христо Стоичков беше включен в престижна класация на испанския всекидневник
Коментари Харесай

Стоичков с Роналдо в престижна класация

Христо Стоичков беше включен в влиятелна ранглиста на испанския ежедневник AS дружно с Кристиано, Марадона, Анри, Буфон и Шевченко.

Колегите от Иберийски полуостров сформираха ранглиста на “най-очакваните завръщания в историята на футбола”, в която попадат имената на 13 именити и известни играчи.

В листата има и българско присъединяване - това на Христо Стоичков поради завръщането му в Барселона. Освен Камата и Кристиано Роналдо, място в него намират също по този начин Диего Армандо Марадона (Бока Хуниорс), Хуан Роман Рикелме (Бока Хуниорс и Архентинос Хуниорс), Фернандо Торес (Атлетико Мадрид), Тиери Анри (Арсенал), Дидие Дрогба (Челси), Иван Ракитич (Севиля), Хоакин (Бетис), Джанлуиджи Буфон (Парма и Ювентус), Андрий Шевченко (Милан и Динамо Киев), Хесус Навас (Севиля) и Антоан Гризман (Атлетико Мадрид). Както е известно, Стоичков имаше два интервала на “Камп Ноу”: 1990 - 1995 година и 1996 - 1998 година

Ето какво написа AS за българина: “Главен воин на “Дрийм тийм”-а на Барселона от 90-те години на предишния век, той завоюва първата Европейска купа в историята на клуба. Привлечен през лятото на 1990 година, той остана за пет сезона, в които завоюва купата на Испания четири следващи пъти. Всички тези титли му помогнаха да завоюва “Златната обувка” дружно с Уго Санчес през 1990 година (всъщност като състезател на ЦСКА - б.р.) и “Златната топка” през 1994 година Неговият трансфер в италианския Парма му обезпечи единствено една акция там и след 23 мача с 5 гола, той се завърна в Барса под управлението на сър Боби Робсън. Но през сезон 1997/98 с Луис ван Гаал като треньор, той не се радваше на доста благоприятни условия за игра и трябваше да потърси произлязъл трансфер”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР