Христо Иванов тласка Да, България да стане придатък на лявата

...
Христо Иванов тласка Да, България да стане придатък на лявата
Коментари Харесай

КУРИОЗ: Христо Иванов закрива „Демократична България”

Христо Иванов тласка „ Да, България ” да стане придатък на лявата популистка групировка „ Продължаваме промяната ”. Това би довело до цялостното усвояване на партията от организацията на Кирил Петков и Асен Василев, която на процедура е лявоцентристка.

Подобна е констатацията на част от вътрешнопартийната съпротива на някогашния правосъден министър.

Решението да се работи за държавно управление на малцинството с втория мандат на „ Продължаваме промяната “ е посрещнато на нож от огромна част от представителите на клуб „ 9 декември “ (датата на учредяването на „ Да, България ”), който бе основан през март тази година като контрапункт на политиката на водача Христо Иванов.

В редиците на „ 9 декември ” откриха място ярки персони като някогашния боен министър Велизар Шаламанов, юриста Калоян Янков, университетския учител проф. Александър Кьосев и тенисистката Мануела Малеева.

Калоян Янков непосредствено атакува Христо Иванов, че не търси решения на патовата политическа обстановка и след четири парламентарни избори се задава пети избор. „ На държавно управление на малцинството с втория мандат на „ Продължаваме промяната ” към този момент никой не има вяра, само че този вид продължава да се разисква.

В противоположен случай би трябвало да се каже,че е по-добре да има държавно управление с първия мандат на ГЕРБ ”.

Според Янков позицията на „ Демократична България ” щяла да има най-голяма тежест в диалози за първия мандат и основаването на проатлантическо държавно управление.

Реклама

Все по-често се задават и въпросите за какво може да се приказва за кабинет с Българска социалистическа партия, а с ГЕРБ не може. Изводите са, че Христо Иванов желае да закрие „ Демократична България ”, с цел да си приготви по този метод персоналното политическо оцеляване в редиците на „ Промяната ”.

Подобни са подозренията и за политиката на виновните фактори в другата групировка, която е съдружен сътрудник в „ Демократична България ”, а точно партията „ Демократи за мощна България ” (ДСБ).

Там разпадът и маргинализацията са тотални. Цели структури напущат основаната от някогашния министър председател Иван Костов групировка в символ на противоречие с водача Атанас Атанасов, който бе оголен от „ Филтър ”, че вкарва като съветници в Народното събрание някогашни ченгета и хора от кръга „ Монтерей ”.

Младежката организация на ДСБ също се разпусна, а две от най-ярките представителки на партията – Елена Спасова ц Цецка Бачкова, бяха изключени с болшевишкия претекст, че уронват престижа на партията.

Тежестта на военачалник Атанас Атанасов в ДСБ и на ДСБ в обединението „ Демократична България ” понижава със страшна мощ и партията в действителност е обречена да бъде придатък освен на „ Да, България ”, само че и на „ Продължаваме промяната ”.

Първи за процесите на разяждане заприказва Методи Лалов. Атанас Атанасов е хванал властта и я упражнява еднолично. Според негови досегашни съратници необичайно е единомислието и идентичното говорене с Татяна Дончева, която е измежду най-близките му политици.

А последното демонстрира зависимости, разясняват в партията. Засега водачът в сянка Иван Костов мълчи.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР