Христо Христов е новият окръжен прокурор на Велико Търново. Прокурорската

...
Христо Христов е новият окръжен прокурор на Велико Търново. Прокурорската
Коментари Харесай

Това е новият окръжен прокурор на Велико Търново

Христо Христов е новият областен прокурор на Велико Търново. Прокурорската гилдия го избра за поста с 9 гласа против два гласа за съперника му Мирослав Овчаров в сряда следобяд.

Христов е зам.-шеф на Окръжна прокуратура от 2012 година, а през юни т.г. беше избран за изпълняващ функционалностите началник на Окръжната прокуратура, написа "Борба ".

Както той, по този начин и съперникът му Мирослав Овчаров, който е редови обвинител в същата институция, акцентираха, че главните проблеми са два – кадрови недостиг и неприятни битови условия. Щатните бройки в Окръжната прокуратура са 12, само че действително заетите са осем. Това води и до в допълнение натоварване, което се отразява на качеството.

Що се отнася до битовите проблеми, по време на устното събеседване пред Висш съдебен съвет в сряда стана ясно, че 25 души населяват седем кабинета в Съдебната палата във Велико Търново. Това на процедура значи, че в една стая има по трима – четирима души. Един от тези кабинети даже е под равнището на улицата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР