Христо Грозев отдавна боде очите на руските власти с много

...
Христо Грозев отдавна боде очите на руските власти с много
Коментари Харесай

Тафров: Случаят с Грозев е заплаха за открита саморазправа

Христо Грозев от дълго време боде очите на съветските управляващи с доста смелата си журналистическа активност. Това е опит за заплашване на този публицист. Това съобщи пред БНР Стефан Тафров, някогашен дипломат на България в Организация на обединените нации и в няколко европейски страни.

Той напомни, че на Грозев му е неразрешено да обитава в Русия.

Според Тафров България би трябвало да стачкува остро срещу тези опити за заплашване. Той акцентира, че в дипломацията времето за реакция е доста значимо.

По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай, само че едвам ли Митрофанова щеше да бъде извикана във Външно министерство, в случай че нямаше тази реакция от българското публично мнение, означи Тафров.

По негови думи това е офанзива към България.

Това е опит за заплашване на България, на която в Москва се гледа като на най-слабото звено в НАТО, с известни учредения, уточни дипломатът.

Той изрази мощно безпокойствие за Грозев, защото вижда открита опасност за някакъв тип разпра с него.

Тафров добави, че руските секрети служби " имат навика " да се саморазправят с " неуместни хора " и на територията на натовски страни.

Тук се слага и въпросът за нашите секрети служби - по какъв метод ще му окажат подпомагане да избегне тези закани, означи той.

Относно партийните реакции по случая дипломатът направи връзка и назова още " абсурден "  случая с Пловдивския панаир. Той акцентира, че е доста значимо почетният консул на Руската федерация у нас Георги Гергов, " който не крие връзките си с Москва ", " да не получи надзор върху Пловдивския панаир ".

Тафров вижда " политически сговор сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия ".

Според него войната ще продължи дълго.

Режимът на Путин отиде прекомерно надалеч, той анексира юридически огромна част от украинската територия, напомни той и добави, че в момента военните дейности се водят частично на съветска територия.

" Междувременно решимостта на Запада да помогне на Украйна не отслабва. Путин е в доста тежка обстановка, в която би трябвало да продължи напред, а това обрича на премеждия украинците през идващите месеци ", предвижда Тафров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР