Христина Бобокова, съпругата на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков и нарочена

...
Христина Бобокова, съпругата на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков и нарочена
Коментари Харесай

Това ли е Бойковата Мата Хари? Бобокова проговори

Христина Бобокова, брачната половинка на обвинения предприемач Пламен Бобоков и нарочена от някои медии, че е направила скандалните фотоси с чекмеджетата от вкъщи на Бойко Борисов, проговори за списание „ Жената през днешния ден “.

Рекламирата се като дама, запалена по изкуството, която стартира скандалната Ода Жон и акциите с съоръжения от луканки в Националната изложба, е подхванала акция за почистване на репутацията, написа в. „ Галерия “.

Пловдивчанката. която е квалифициран изкуствовед и колекционер на арт творби, е в окото на медийна стихия от близо една година. В края на 2020 мъжът ѝ и брат му Атанас Бобоков, притежатели на „ Монбат “ и „ Приста Ойл “, бяха задържани по следствие за присъединяване в проведена незаконна група за злоупотреби с боклуци. Проблемите им с прокуратурата не престават и до през днешния ден, а в това време Христина Бобокова беше обвързвана както с Васил Божков, по този начин и с Бойко Борисов.

Семейство Бобокови е в топли връзки с избягалия в Дубай хазартен необут и неговата жена Елена Динева, с които постоянно пътуват на скъпи пътешествия по света. Когато плъзна мълвата, че Бобокова би могла да е въпросната Мата Хари, снимала жилището на премиера, брачният партньор ѝ Пламен Бобоков прочувствено я отбрани в ефир и ѝ се изясни в обич.

Близо година след абсурда Христина дава захаросано изявление за женско списание, в което споделя креативните си проекти, свързани с изкуството. В изповедта си тя се показва за труженик за родната просвета, отдадена майка и брачна половинка, само че и жертва на корумпираната система. Бобокова приказва със самочувствието на изкуствоведи от ранга на проф. Аксиния Джурова и дискутира проблемите в българското изкуство.

Най-силни пристрастености у нея разпалва Законът за културното завещание от предходната година, който директно касае активността на частните музеи, на какъвто тя e шеф, а това е „ Нумизматичен музей Русе “.

С особена ненаситност ефектната брачна половинка на Пламен Бобоков разисква и тематиката за майчинството, компликациите пред актуалната жена, като в съвсем всеки собствен отговор прави отпратка към изкуството. И с цел да бъде изцяло приключен съвършеният ѝ облик, споделя блага история от детските години за първите си опити да прави сладкиши с майка си.

Очевидно тематиката за храната и до през днешния ден заема значимо място в живота на Христина. Паметливи напомнят, че изкуствоведката, притежаваща редица дипломи и тапии, е буйна почитателка на противоречивата художничка Ода Жон, която нахрани гостите на собствен пърформънс с шпек върху женско тяло. Преди две години Ода Жон хвърли в същински потрес арт гилдията, откакто изложи женска фигура, направена от месо и колбаси, в балната зала на Царския замък.

Бобокова пък даде финансово рамо на прекомерно спорната концепция на Ода - нейна статуя да бъде инсталирана на разнообразни места в страната. Разбиращата от просвета и изкуство, Христина е известна и като познавач на творбите на бистра Льошавалие, Недко Солаков и Кокимото, който в действителност е Калоян от Варна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР