Хрътките притежават висок интелект и са идеалните ловджийски кучета С различен

...
Хрътките притежават висок интелект и са идеалните ловджийски кучета
С различен
Коментари Харесай

3 интересни породи хрътки

Хрътките имат висок разсъдък и са идеалните ловен кучета

С друг цвят и черти, общото сред тези кучета е лекото и дългокрако телосложение. Те са в положение да доближат скорост до 31 мили/ч. Също по този начин те са доста положителни пазачи.

Руски хрътки

Руската хрътка е висока и слаба и може би е най-елегантната от всички породи хрътки. Тази порода се назовава още борзой и е била кучето на царете и съветските благородници в продължение на години. Колкото и необикновено да звучи, тези кучета са били употребявани за лов на вълци.

Освен вълци, тези хрътки са ловували и зайци. Това би трябвало да ви даде визия какъв брой бързи са тези кучета. Но макар качествата им, монарсите им се възхищавали най-много поради хубостта им. Следователно, от всички породи хрътки, тези станаха част от техните дворци.

Експерти допускат, че тази порода идва от кръстоска сред арабски хрътки, защото козината им е подобаваща за най-студения климат.

Азавакска хрътка

Азавакската хрътка идва от африканските пустини. Смята се, че са отгледани от племето туареги. Хората употребяват тези кучета за лов на зайци, с помощта на обстоятелството, че могат да доближат скорост до 25 благи / ч.

За разлика от други породи хрътки, това куче е по-високо, в сравнение с дълго. Тъй като тази порода е знак на племе от доста хора и е сходна на афганистанската хрътка, те в никакъв случай не са били продавани или изнасяни до 70-те години. Този експорт обаче се случи единствено с помощта на ловджия, който избави племето от офанзива на слон. Като подарък му подариха чифт от тези кучета.

Банджарска хрътка

Това е една от най-известните породи хрътки. Произхожда от Банджара, Индия. Някои хора считат, че това куче даже не би трябвало да се смята за порода.

Неговият дълъг, висок и строен външен тип обаче не оставя подозрение, че това е хрътка. Въпреки че има черти на лицето, които демонстрират, че е кръстосано с друга порода, заради което доста хора слагат под въпрос произхода му. Независимо от техния генезис, скоростта и качествата на тази порода са й спечелили място измежду най-известните породи хрътки.

Инфо: https://myanimals.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР