Храните с високо съдържание на въглехидрати повишават нивата на кръвната

...
Храните с високо съдържание на въглехидрати повишават нивата на кръвната
Коментари Харесай

Експерти посочиха най-вредните и най-полезните видове хляб

Храните с високо наличие на въглехидрати покачват равнищата на кръвната захар - това е, което диабетиците би трябвало да вземат поради при избора на самун.

Контролът на кръвната захар е значим за всички, само че изключително за хората с диабет вид 2 и тези, които не могат да създават задоволително инсулин, хормонът, който контролира кръвната захар.

Като се има поради, че хлябът е една от най-популярните храни, специалистите са показали най-хубавите и най-лошите типове, които въздействат на равнищата на кръвната захар, написа изданието Express, базирайки се на Американската диабетна асоциация.

Според нейните специалисти най-лошият тип самун е подготвен с рафинирани въглехидрати като бяло брашно.

Експертите изясняват, че обработката на зърно за приемане на бяло брашно омекотява текстурата, само че също по този начин отстранява фибрите, витамините и минералите, обезпечава на хляба по-висок гликемичен показател.

Продуктите с добавена захар са изключително рискови в това отношение; те доста покачват равнищата на кръвната захар. Асоциацията за диабет предлага да се избират пълнозърнести храни вместо бял самун.

За най-хубав тип самун, поради резултата му върху кръвната захар, експертите показват ​​ръжения.

Освен това можете да научите по какъв начин да печете самун сами, като употребявате брашно с ниско наличие на въглехидрати и без да прибягвате до изкуствени съставки, написа zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР