„Храненето ни трябва да е балансирано, а не с много

...
„Храненето ни трябва да е балансирано, а не с много
Коментари Харесай

Проф. Донка Байкова: Една скилидка чесън на ден или половин глава лук срещу грип

„ Храненето ни би трябвало да е уравновесено, а не с доста гощавки и алкохол, защото това би изключило имунната ни отбрана за един – два дни. Свръхкалорийното хранене и свръхконсумацията на алкохол е стрес за организма”. Това съобщи проф. Донка Байкова, експерт по диететика и здравословно хранене в ефира на БТВ.

По нейна рекомендация е належащо да се употребяват доста зеленчуци с цветове от целия набор на дъгата, а в случай че се съблюдава вегански режим – при едно хранене да се одобряват бобови и зърнени храни. "Ако не постите – може да приемате риба, мляко, нетлъсто место. Никой не е споделил, че празниците са единствено една вечеря или един обяд. За традицията – 9 или 11 ястия може да се опит с по една хапка… А след Коледа стартират и още празници”, уточни още Байкова.

"Особено потребни може да са по една скилидка чесън дневно или половин глава лук, синапено масло, пчелни артикули (прополис, пчелен мед, пчелно млечице) или джинджифил ", даде съвет тя.

Различаването на грипа от респираторните болести е елементарно - при грип никой няма да се чуди дали към този момент е болен, до момента в който при респираторните болести човек се пробва да върви на работа, да вземем за пример, разяснява основният държавен здравен контрольор към Министерството на здравеопазването д–р Ангел Кунчев.

"При грипа всичко е ясно още на сутринта – висока температура, човек е усеща изцяло разрушен. По думите у няма особена взаимозависимост сред грипа и температурата на открито, само че несъмнено при минус 20 градуса хората си стоят вкъщи и лимитират контактите си, което способства и за ограничение на заразяванията ".

"Антибиотиците са предопределени за бактериалния инфекции, а не за вирусни ", показаха специалистите. Препоръката е и в случай че към този момент сте заболели, да не ходите на работа, тъй като по този начин вредите и на себе си и на сътрудниците си, които може да болестите. Предпазните маски пък имат единствено стеснен резултат, тъй като след 15-ина минути стават пропускливи. Все отново може да се употребяват при краткотрайни контакти, да вземем за пример на болен с членовете на фамилията му вкъщи, като маските не се носят непрекъснато ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР