Храната ни е невероятно сложен комплекс от съединения – основни

...
Храната ни е невероятно сложен комплекс от съединения – основни
Коментари Харесай

Не се предоверявайте на диети със суперхрани

Храната ни е необикновено комплициран комплекс от съединения – съществени хранителни субстанции, витамини, минерали, фибри и новият „ шлагер ” в науката за храненето – биологично дейните субстанции. И всички в тази необхватна химическа формула работят дружно, като другите им комбинации може да въздействат и добре, и неприятно на здравето ни, разяснява The Conversation.

В чаша кафе да вземем за пример има някои фенолни киселини с позитивен резултат за сърцето, само че има и съединения, които могат да покачат холестерола. Така че значимата задача пред учените е да разграничат тези резултати, с цел да ни поучават с чиста съвест по какъв начин да се храним.

Сравнителният способ към този момент потвърди, че средиземноморската и скандинавската диета ни поддържат здрави по-дълго време. Но когато търсим въздействието на обособените хранителни съставни елементи, е нужен различен теоретичен метод, който наподобява към момента се търси.

Храните в никакъв случай не се употребяват изолирано, по тази причина е извънредно мъчно да се стигне до свойствата и въздействието на всеки един от питателните...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР