Храната не е причина за стомашното нерзположение при децата и

...
Храната не е причина за стомашното нерзположение при децата и
Коментари Харесай

Д-р Иван Шиков: Децата от Спортното не са отровени с храна

Храната не е причина за стомашното нерзположение при децата и учителите в Спортното учебно заведение в Пловдив. Това изрично сочат резултатите от взетите проби от Областната дирекция по сигурност на храните, заяви пред " Марица " шефът ѝ доктор Иван Шиков. 

Всички проучвания сочат, че храната, която са консумирали учениците е годна. Проблем няма нито при взетите проби от готовата храна, нито при тези от суровината, с която се подготвя. Пробите за находка на норовируси и ентеротоксини, осъществени в Националната референтната лаборатория в София, също са негативни, уточни доктор Шиков. 

Миробиологичните проби, които бяха подготвени на първо време, също бяха с негативни резултати. Към момента причинителят на стомашното неразположение остава неразбираем. Очакват се само резултатите от вирусологичните проучвания. Те следва да са подготвени до понеделник. Възможно е да се окаже, че става въпрос за стомашен вирус.

Припомням, че 65 възпитаници и двама учители от Спортното се оплакаха от идентични признаци, наподобяващи тези при хранително натравяне. Близо 20 деца минаха през Инфекциозната клиника към УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив. Сега децата и учителите са възобновени и чакат да бъде открита повода за претърпяното. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР