Храната е сред основните неща, от които зависи нашето здраве

...
Храната е сред основните неща, от които зависи нашето здраве
Коментари Харесай

Множеството вреди от преработените храни!

Храната е измежду главните неща, от които зависи нашето здраве и пълностоен живот. В забързаното всекидневие малко на брой са тези, които съумяват да си готвят и да се хранят здравословно. Все по-често залагаме на модифицираните храни, без да се замисляме за множеството вреди от тяхната консумация.

Преработените храни са лесни за набиране и консумация. Освен това са и извънредно вкусни. Това обаче води до пристрастяването ни към тях.

При обработката на храните от тях се отстраняват всички значими и скъпи за тялото витамини и минерали. В тях няма вода, фибри и хранителни субстанции, което значително трансформира метода, по който тялото ни ги усвоява. Реално организмът ни няма по какъв начин да ги асимилира и ги трансформира в непотребна маса, което бързо води до затлъстяване.

Нездравословното хранене може да докара даже до психологични проблеми. Причина за това е едва известният факт, че най-голямата централизация на серотонин се намира в червата, а не както множеството хора си мислят – в мозъка.

Храненето е измежду основните виновници за всички проблеми с паметта, депресиите и внезапните промени в настроението. Дебелото черво е главният регулатор на психологичното здраве и когато то е предостатъчно, всичко е наред.

Над 70% от модифицираните храни, които консумираме, унищожават вътрешната ни екосистема. Основни съставки в тях са изкуствените подсладители, високо-фруктозният царевичен сироп и мононатриевият глутамат. Те са извънредно нездравословни за организма ни, само че са ловко прикрити и на усет и аромат са превъзходни.

 рафинирани храни

Недостатъчните хранителни субстанции, както и генномодифицираните съставки, водят и до стерилитет. Организмът няма от кое място другаде да си ги набави и стартира да се самоунищожава.

Една от първите стъпки за справяне с казуса е да включите в менюто си повече пълнозърнести артикули, върху които потребните организми живеят. Ако желаете да сте здрави, е добре с времето тотално да се откажете от модифицираната храна и да похапвате вкусни, здравословни и най-много пресни артикули.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР