Хотелите за задължителна карантина във Великобритания изглеждаха много добра идея,

...
Хотелите за задължителна карантина във Великобритания изглеждаха много добра идея,
Коментари Харесай

Адвокати оспорват задължителната карантина в хотели във Великобритания

Хотелите за наложителна карантина във Англия изглеждаха доста добра концепция, въпреки и извънредно скъпа, изключително за българските стандарти, само че дали тази английска политика не е в нарушаване на съществени човешки права? Адвокатска адвокатска фирма, представляваща пасажери, сезира държавното управление пред съда във връзка с карантинната хотелска политика на Обединеното кралство. Към момента пасажерите би трябвало наложително да прекарат 11 нощувки в хотел под карантина, когато се връщат от страните от аления лист. 

На карантина подлежат дори изцяло имунизираните, както и тези с негативен тест за Covid-19.

Базираната в Лондон компания PGMBM съобщи, представена от BBC, че е призовала за правосъден обзор на карантинната политика. Повече от 60 места, в това число Турция, Мексико, Кения и доста страни в Африка и Латинска Америка, сега са в аления лист. Другите европейски страни със наложителна карантина, включващи престои в хотели - Ирландия и Норвегия - са изменили своите схеми, тъй че изцяло имунизираните пасажери са освободени от нуждата от карантина.

Смята се, че повече от 100 000 души са били принудени да се слагат под карантина в хотели, откогато политиката влезе в действие през февруари тази година, прецизира BBC.

Към днешна дата цената на престоя в хотел под карантина е 2 285 паунда.

Ако настояването на PGMBM бъде успешно, освен, че на имунизираните пасажери към този момент няма да се постанова да се слагат под карантина в хотелите, само че и държавното управление може да бъде насила да възвърне таксите на всички, които са били имунизирани и въпреки всичко е трябвало да останат там.

Кантората съобщи, че стартира правосъдно дело, представляващо " голям брой "  клиенти. Адвокатите описват политиката като " нелегално отнемане от независимост ", което нарушава главните права на индивида. Те се обръщат към всеки, който е бил заставен да остане в хотелска карантина, да записва своите данни и да помогне за образуването на групов иск, целящ да принуди държавното управление да обърне политиката си.

Един от клиентите на компанията е Озгур Акюз, водач на рейс от Хакни, който споделя, че бременната му брачна половинка и тригодишната му щерка са хванали Covid-19, до момента в който са били под карантина в специалния хотел за тази цел преди две седмици.

" Те бяха настанени в хотел покрай Хийтроу и беше мръсно. Тя плачеше по през целия ден. "

" Съпругата ми видя плъх в стаята си и непрестанно й сервираха бекон и салами, макар че тя им сподели, че не яде свинско. В последна сметка подготвих храна вкъщи, с цел да я занеса, а също по този начин купих капан за плъхове, с цел да й дам успокоение, тъй като хотелът не направи нищо ", разказва Акюз пред BBC.

В последна сметка и брачната половинка му, и щерка му са дали позитивен тест за Covid-19 на третия ден от карантината, макар че са били негативни при напускането на Турция.  " Те бяха позволени вкъщи след 10 дни, като след това аз хванах Covid-19 от тях. Значи всички го изкарахме. Ако тя се беше прибрала у дома за карантината, имаше възможност никой от нас да не се болести. "

Все отново BBC акцентира, че държавното управление е изразило желание да предприеме  " решителни дейности " за отбрана на страната, в това число на карантинната система. 
 
Нощният живот в Англия - единствено за имунизирани от края на септември
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР