Хотелите по Черноморието започват масово да затварят през идната седмица,

...
Хотелите по Черноморието започват масово да затварят през идната седмица,
Коментари Харесай

Защо масово затварят хотелите по морето?

Хотелите по Черноморието стартират всеобщо да затварят през идната седмица, оповестиха от сдруженията на притежателите в огромните курорти. Последните огромни групи български туристи са посетили курортите в почивните дни към 6 септември, написа.
Хотелиерите и туроператорите регистрират от 70 до 90% през това лято, като визити от Англия и Русия въобще не е имало. Заради това доста от хотелите в Слънчев бряг, Албена и Златни пясъци въобще не са отворили.
По данни на Министерството на туризма от юни до края на август непознатите туристи на нашето са били 372 хиляди, до момента в който през предходната година броят им е бил 5 млн.
 Вижте новите рекламни клипове на България (ВИДЕО) Вижте новите рекламни клипове на България (ВИДЕО)
Министерството на туризма стартира излъчването на първите три рекламни клипа, направени взаимно с представители на Асоциацията на екск...
Според ръководителя на Съюза на притежателите в Слънчев бряг Пламен Копчев над 70% от хотелите в курорта не са отворили през този сезон, други към този момент също са затворили от 1 септември. Останалите ще посрещнат гости от Украйна, Беларус, Сърбия, Израел, Полша и малко от Германия, е споделил Копчев пред уеб страницата “Травелнюз ”.
До края на месеца единствено към 15 хотела ще одобряват посетители в Златни пясъци. Затварянето на местата за настаняване там се дължало на включването на Варна в аления лист на Германия.
Същото се е случило и с Албена, защото Добрич също беше включен в този лист. В курорта спадът за сезона е с към 50% по отношение на миналогодишния. Поетапното затваряне на хотели там се дължи и на това, че туристите са главно българи и румънци, а те нормално идват докъм средата на август.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР