Хотелиери, собственици на магазини и ресторантьори от Несебър излязоха на

...
Хотелиери, собственици на магазини и ресторантьори от Несебър излязоха на
Коментари Харесай

Събират подписи срещу настаняване на заразени с коронавирус в хотел

Хотелиери, притежатели на магазини и ресторантьори от Несебър излязоха на митинг пред хотел в морския град, за който е взето решение да се трансформира в карантинен.
Ако там се настаняват болните от ковид туристи, бизнесът ни ще бъде унищожен, споделиха пред Нова телевизия притежателите на околните заведения за хранене и магазини.
Над 120 подписа на живеещи в региона са събрани против обособяването на хотела в карантинен център. В 9:00 часа подписката ще бъде предадена на регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков.
Хората стачкуват, тъй като хотелът е ситуиран на извънредно оживено място, посочи водещата на „ Здравей, България “ Лора Инджова.
Вариантът за обособяването на хотела в карантинен бе обсъждан в края на предходната седмица сред хотелиери и новия министър на туризма Мариана Николова, напомни репортерът Цеца Алексова.
„ Районът бе разказан като извънредно изолиран и далечен от огромните хотелски вериги. Това не дава отговор на истината. Мястото е много оживено. Намираме се на основния път Равда – Несебър. Това е и пътя към плажа “, сподели една от протестиращите.
„ Този хотел, в случай че стане за настаняване на заболели от ковид, ще настъпи смяна на живота в региона. Тук има заведения, магазини, заведения за хранене “, добави тя.
„ Този хотел се намира на метри от пешеходната пътека. Няма никакви огради. За мен това е безусловно безсрамие “, сподели пък притежател на магазин за хранителни артикули.
„ Дребният бизнес ще бъде унищожен, защото никой няма да идва да почива при нас. На 3 метра сме от хотела. Мястото на болните хора е в лечебните заведения, а не по улиците или в хотелите “, сподели притежател на къща за посетители.
„ Това не е изолираност. Тук минаваме. Вижте балконите! Всеки може да ви хвърли от горната страна нещо или да ви наплюе. Убиват туризма “, разяснява гражданин на Несебър.
Хората упорстват да бъде определена друга постройка отвън курортите.
От Министерството на туризма пък обявиха, че към момента нямат подписан контракт със притежателя на хотела и са подготвени на разговор с всички хора, които работят в сектора, както и с живеещите в Равда и Несебър.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР