Хотелиери и собственици на заведения от Сандански и Банско обявиха

...
Хотелиери и собственици на заведения от Сандански и Банско обявиха
Коментари Харесай

Хотелиери от Сандански и Банско пред протест заради мерките

Хотелиери и притежатели на заведения от Сандански и Банско оповестиха в отворено писмо до ръководещите, че са в подготвеност за митинг поради ограниченията и желаеха премахването на PCR тестванията за имунизираните гръцки туристи на влизане у нас. Заради затегнатите ограничения по границата с Гърция те регистрират спад на туристите. Здравното министерство сложи южната ни съседка в алената коронавирус зона, което постанова на влизане у нас, пътуващите да дават отрицателен резултат от PCR тест, без значение че са имунизирани.

„ Ние сега губим туристи. Вчера са върнати 8 рейса гърци на границата, които са имали зелен документ, само че не са имали PCR тест. Просто за подред път някакви ограничения, които не са разисквани с бизнеса и се вкарват от през днешния ден за на следващия ден, ни нанасят тежки провали “, уточни пред БТВ Георги Кунчев, заместник-председател на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански. Бизнесът в Банско също е обезпокоен.

„ На прага на зимния сезон резервациите от чужбина секнаха. Тези, които имаха, остават под въпрос и в последна сметка страдаме ние “, акцентира хотелиер от Банско.

В отворено писмо до българските управляващи туристическият отрасъл упорства за промени в новите правила.

„ Нашите упования са, че ще се вземат някакви съответни ограничения, с цел да може да не се стопират туристите, които в последните няколко месеца са много положителни. Предвид че сме близо до границата с Гърция, разчитаме на гръцките туристи “, прецизира Теодора Николова, секретар на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански. Ако до края на седмицата няма реакция от страната, браншът ще излезе на митинг.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР