Хотелиерът Ветко Арабаджиев, който е обвинен за данъчни престъпления и

...
Хотелиерът Ветко Арабаджиев, който е обвинен за данъчни престъпления и
Коментари Харесай

Ветко Арабаджиев бе екстрадиран в България от Испания

Хотелиерът Ветко Арабаджиев, който е упрекнат за данъчни закононарушения и пране на пари, бе екстрадиран в България от Испания.

Час след среднощ той дойде с полет от Мадрид, заяви Българска национална телевизия.

След като самолетът кацна на летище София Арабаджиев беше конвоиран до ареста.

Очаква се по-късно през днешния ден прокуратурата да изиска Ветко Арабаджиев да бъде оставен за непрекъснато в ареста. Засега брачната половинка му Маринела остава в арест в испанската столица.

Екстрадирането става 9 месеца, откакто беше хотелиерът бе упрекнат задочно за данъчни закононарушения и пране на пари.

На 31 август предходната година два от знаковите хотели на семейството Арабаджиеви в София и Пловдив осъмнаха под полицейска блокада. Няколко часа по-късно стана ясно, че до неотдавна авторитетната бизнесдвойка се проверява като проведена незаконна група, част от която е и Вълчо Арабаджиев - младши и още няколко души.

Ден след акцията актуалният заместител - основен прокурор, а тогава единствено началник на спецпрокуратурата, Иван Гешев разказа нагледно намерено единствено за 24 часа от проверяващите:

„ Излизат пари от куфари, кутии, сейфове, касетки в банки. Наложи се през нощта незабавна среща с Българска народна банка, с цел да осигуряваме броячни машини, тъй като сумите са потресаващи… “

И стартира огромното търсене на Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Преди два месеца те бяха открити в курортно градче край Барселона, а преди дни испанският съд сподели „ да “ за главата на фамилията, и изиска още документи за брачната половинка му.

„ Това е формалната причина, а неофициалната - заели са сериозна адвокатска отбрана. Правят всичко допустимо очевидно да се забави екстрадицията. Шансът да се случи е най-малък “, сподели уверено Иван Гешев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР