Хотел Маринела © Юлия Лазарова Специализираната прокуратура извършва следствени действия

...
Хотел Маринела © Юлия Лазарова Специализираната прокуратура извършва следствени действия
Коментари Харесай

Прокуратурата претърсва офиси в два от хотелите на Ветко Арабаджиев

Хотел " Маринела "

© Юлия Лазарова Специализираната прокуратура прави следствени дейности в офиси, находящи се в столичния хотел " Маринела " и в пловдивския хотел " Марица ". Това заяви прокуратурата с добавката, че " офисите са употребени от физически и юридически лица ", които са обвинени в осъществяване на данъчни закононарушения и пране на пари. И двата хотела са благосъстоятелност на Ветко Арабаджие. В тях по принцип няма офис част, тъй че е малко евентуално да става въпрос за компании отвън неговата група.

Бягство от налози

Действията на прокуратурата са в границите на досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, основана за отбягване на заплащане на налози в огромни размери, посредством подправяне на данъчни документи. " Установено е, че в интервала 2017 – 2018 година действителни търговски сдружения са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от вида " изчезнали търговци ", написа в известието. " Тези фактури са били осчетоводявани под контрола на проведената незаконна група и по този метод се е избягвало заплащането на Данък добавена стойност. Установено е също, че в интервала 2016 – 2018 година са били осъществявани финансови интервенции и е прикриван генезис на имущество, добито посредством тежко съзнателно закононарушение ", се споделя още там.

Разследването се води от следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура.

Хотелите на Ветко Арабаджиев

Хотелската група, обвързвана с Ветко Арабаджиев, включва както градски, по този начин и ваканционни парцели, като купеният през 2015 година Кемпински в София (сега " Маринела " ) е номер 14 по ред. Сред морските обекти попадат четири хотела в " Слънчев бряг " и шест в " Елените ", където има и над 250 вили. Част от веригата " Виктория " са още хотел " Пампорово " в едноименния курорт и хотел " Марица " в Пловдив. Преди години той закупи и софийския " Амбасадор ", само че постройката е съборена и строителство на нов обект не е подхванат.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР