Хотел и две от най-големите дискотеки в Бургас ще бъдат

...
Хотел и две от най-големите дискотеки в Бургас ще бъдат
Коментари Харесай

Бургаски хотел ще бъде затворен заради неиздадена касова бележка

Хотел и две от най-големите нощни заведения в Бургас ще бъдат затворени откакто личният състав не издал касова записка на контрольор - скришен клиент. Това е резултатът от инспекция на екипите на " Фискален надзор " на Националната организация за приходите по Южното Черноморие.

Два хотела на един притежател ще бъдат запечатани поради 23 нарушавания на данъчното и осигурителното законодателство.

В един от огромните аквапаркове в района данъчните чиновници открили, че нито едно от 19-те фискални устройства на обекта не е подавало информация за оборотите си към Национална агенция за приходите от края на юни до момента.

От началото на акцията са осъществени над 7 000 инспекции, като запечатаните до този миг обекти са 151.

От Национална агенция за приходите напомнят, че и през тази година неиздаването на касова записка се глоби неотложно със запечатване на комерсиалния обект, с изключение на нормалната санкция, само че главната цел на проверяващите е да насърчат доброволното съблюдаване на данъчните условия.

От приходното ведомство употребяват също и отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите си, с цел да откриват рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните. Освен хотели, заведения за хранене, питейни заведения, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг са подложени тържища и борси, които доставят хотелите с храни и питиета, допълват от Национална агенция за приходите.

 

 

econ.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР